Gemeentelijke erepenning voor burgemeester Koopmanschap

12 May 2015

Burgemeester Amy Koopmanschap heeft vandaag uit handen van loco-burgemeester Lex Scholten de erepenning van de gemeente Diemen ontvangen.

Zij kreeg deze onderscheiding bij gelegenheid van haar afscheid als burgemeester van Diemen. De erepenning werd door het college van Burgemeester en Wethouders aan mevrouw Koopmanschap toegekend omdat zij tijdens haar burgemeesterschap de immer bereikbare en aanspreekbare personificatie van het lokaal bestuur is geweest.

Niet aflatende inzet

Burgemeester Koopmanschap was sinds maart 2003 burgemeester van Diemen; in 2009 is zij voor een tweede termijn herbenoemd. Daarvoor was ze burgemeester van Zoeterwoude. Ze ontvangt de Diemense onderscheiding ook voor haar niet aflatende inzet om de sociale en bestuurlijke cohesie in de gemeente te bevorderen en omdat ze Diemen in de regio en daarbuiten aldoor heeft gepresenteerd als een zelfbewuste krachtige gemeente.

Bronzen penning

De gemeentelijke erepenning wordt toegekend aan mensen die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Diemense gemeente of gemeenschap. Sinds de instelling van de gemeentelijke erepenning in 1976 is de onderscheiding zeven keer toegekend. Burgemeester Koopmanschap is de achtste decorandus. De gemeentelijke erepenning is een bronzen medaille, die is ontworpen door kunstenaar Eric Claus.