Kunstkamer Marum presenteert `de Zomersalon' een veelzijdige exposit..


De Salon

In Parijs werden sinds de 17de eeuw Salons georganiseerd, tentoonstellingen waarop de Academie des Beaux Arts haar beste kunstenaars presenteerde. In de late 18de eeuw werden de Salons opengesteld voor andere kunstenaars en was het mogelijk een werk in te sturen. Hierop groeiden de Salons in
de 19de eeuw uit tot grote publieksevenementen, die kunstenaars en kunstliefhebbers uit heel Europa aantrokken. De wanden hingen van boven tot onder vol kunstwerken.

Uitnodiging aan Amateurkunstenaars: meld u aan!

Amateurkunstenaars worden van harte uitgenodigd om hun werk in te brengen op 19 en 20 mei a.s. van 19.30 21.00 naar de Kunstkamer te Marum. We zoeken naar alle mogelijke kunstdisciplines: ruimtelijk werk, sieraden en wandkunst. Ieder kan maximaal 3 werken inbrengen. Het werk moet
expositiewaardig zijn en goed op te hangen of neer te zetten.

Expositie

We hopen op een grote inbreng, zodat we er een prachtige expositie van kunnen maken. De kunstenaars
Jolanda Kieneker en Klaasje Smit stellen vervolgens de expositie samen. De expositie zal feestelijk worden geopend op 30 mei om 12.00 uur door burgemeester Henk Kosmeijer van de gemeente Marum.

Aanmelding en meer informatie

Wilt u zich aanmelden of meer informatie dan kunt u contact opnemen met Klaasje Smit; e-mail:
dijkstrasmit@hetnet.nl[IMG] of 0594 - 54 93 88, of kunstkamermarum@gmail.com[IMG].

De Kunstkamer Marum, Raadhuisstraat 12, is iedere zaterdagmiddag tussen 12.00 - 17.00 uur geopend. Tijdens de expositie van Maxelant Harmse tot en met 23 mei a.s. ook op vrijdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met bureau Communicatie/Voorlichting, telefoonnummer 0594 - 64 13 33.