Keukentafelgesprek


Keukentafelgesprek

Heeft u een vraag over opvoeden & opgroeien, zorg & welzijn of werk & inkomen? Dan neemt u contact op met de gemeente. Iemand van uw wijkteam neemt dan contact met u op. Als dat nodig is, dan wordt er een keukentafelgesprek gepland met iemand uit uw wijkteam.

Opzet keukentafelgesprek

Tijdens het keukentafelgesprek bekijkt het wijkteamlid welke vraag u heeft. Zij kijkt hierbij eerst naar wat u zelf kunt doen en waar u ondersteuning bij nodig heeft. Samen met u kijken we naar waar uw familie en bekenden u kunnen helpen. Het gesprek heet een keukentafelgesprek. Maar de
`keukentafel' hoeft niet per se uw keukentafel te zijn. Als u het prettiger vindt om niet bij u thuis, maar op een andere locatie het gesprek te voeren, dan is dat ook mogelijk.

Tips voor het keukentafelgesprek

* Zorg dat het gesprek plaats kan vinden op een rustig moment dat u niet te veel gestoord wordt. Is dat lastig bij u thuis? Het gesprek kan ook ergens anders plaatsvinden.
* Zorg dat er iemand aanwezig is bij het gesprek. Samen hoort u meer. Degene die erbij is, kan u ook meehelpen om alles aan bod te laten komen wat voor u belangrijk is.
* Heeft u iemand die voor u zorgt (een zogenaamde mantelzorger)? Dan bespreekt het wijkteamlid in het gesprek ook hoe het met uw mantelzorger gaat. Als hij of zij problemen heeft, dan kan bekeken worden of daar extra ondersteuning voor nodig is.
* Vindt u het lastig om te vertellen wat u zelf kunt regelen en waar u hulp bij nodig heeft? Dan kunt u hulp inschakelen. Er komt dan een zogenaamde clientondersteuner bij het keukentafelgesprek zitten die u daarbij kan helpen. Wilt u een clientondersteuner bij het keukentafelgesprek hebben?
Neem dan contact op met MEE West-Brabant via info@meewest-brabant.nl of telefoonnummer (0165) 593260. De hulp van een clientondersteuner is gratis.

Van gesprek naar ondersteuning

Aan het einde van het keukentafelgesprek worden de afspraken die gemaakt zijn, opgeschreven in een zogenaamd ondersteuningsplan. In dit plan staat precies welke ondersteuning u zelf kunt regelen en wat de gemeente voor u gaat regelen.

Contact met uw wijkteam

Mail naar: wijkteam@ halderberge.nl of bel naar:14 0165.
Wilt u direct iemand van uw wijkteam spreken? De wijkteams hebben elke werkdag tussen 9.00 uur en 10.00 uur telefonisch spreekuur. U kunt ook langs komen op het spreekuur van uw wijkteam. Voor de tijden van het spreekuur, kijk op www.halderberge.nl