Update dodelijk schietincident De Clercqstraat


Update dodelijk schietincident De Clercqstraat

Laatste update:
13-05-2015 | 08:05

Amsterdam - In de nacht van dinsdag 12 mei op woensdag 13 mei 2015 is een man doodgeschoten in De Clercqstraat in Amsterdam.

Het slachtoffer reed in een auto toen hij rond 00.15 uur onder vuur werd genomen. Onduidelijk is nog of de man is uitgestapt of dat hij door de daders uit het voertuig is getrokken. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld.

Tram

Er is meerdere keren geschoten. Een aantal kogels raakte een voorbijrijdende tram. De inzittenden van die tram zijn op de grond gaan liggen. Hierbij is niemand gewond geraakt. Ook zijn een geparkeerde auto, een supermarkt en twee bankgebouwen geraakt.

Het onderzoek is in handen van een Team Grootschalige Opsporing. De omgeving van het incident is nog steeds afgezet. Specialisten doen uitgebreid forensisch- en technisch onderzoek. Op dit moment wordt nog met meerdere scenario's rekening gehouden.

Vlucht

Getuigen hebben twee donkergetinte verdachten zien wegrijden in de richting van de Bellamystraat op een donkerkleurige (motor)scooter, mogelijk een met drie wielen.

Tweede persoon

Andere getuigen spreken over een tweede persoon die in de auto van het slachtoffer zat. Het onderzoeksteam roept deze persoon op zich te melden.

Beelden

Mensen die relevante beeldopnamen hebben gemaakt vlak voor, tijdens of na het dodelijk schietincident, wordt verzocht deze te uploaden via www.politie.nl/meldformulier.

Getuigenoproep

Getuigen van dit dodelijk schietincident of van de vluchtroute van de daders die nog niet met de politie hebben gesproken, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.