Informatieavond duurzaam behoud stolpboerderijen


12-05-2015 De gemeente Drechterland organiseert samen met de Monumentenwacht en de Boerderijen Stichting `Vrienden van de stolp' een informatieavond voor stolpbezitters.

Uitnodiging voor stolpeigenaren

De infromatieavond is op maandag 18 mei in het gemeentehuis van Drechterland. Tijdens de avond kunnen eigenaren van stolpen terecht voor tips en informatie over het duurzaam bewonen van hun stolp. Alle stolpeigenaren hebben inmiddels een uitnodigingsbrief ontvangen.

Belastingaftrek

De gemeente Drechterland, de Monumentenwacht en de Boerderijen Stichting hebben zich het doel gesteld om het wonen in de stolp zo aantrekkelijk en betaalbaar mogelijk te houden. Op het programma staan de bouwtechnische kennis, duurzame energiebesparende maatregelen en de
financieringsmogelijkheden. Daarbij wordt aandacht besteedt aan de belastingaftrek voor het onderhoud van monumenten en de subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen.

Beeldbepalend

De stolpboerderij is beeldbepalend in het Noord-Hollandse landschap. In West-Friesland staan ruim 1500 stolpen; bijna 300 daarvan bevinden zich in de gemeente Drechterland! De stolp is onderdeel van ons cultureel erfgoed, waar we trots en zuinig op zijn.

Aanmelden

Aanmelden voor de informatieavond kan bij mevrouw G. Nicolai via gnicolai@rudnh.nl. De informatieavond op 18 mei begint om 19.30 uur.
12-05-2015
Thema Nieuws, Drechternieuws