Plastic en drankenkartons inleveren


Sinds 1 mei 2015 is het ook mogelijk uw plastic afval en drankenkartons bij de 3 inzamellocaties van Afval loont in te leveren: voormalige brandweerkarzerne in de Maasstraat 30, bij Opnieuw & Co aan de Voordijk 273 en in de portakabin die op de kruising van de Van der Vormhaven en de
Hudighaven staat.

Daarnaast kunt u hiervoor terecht bij een aantal scholen en verenigingen en het afvalaanbiedstation. De huidige inzamellocaties voor plastic - de oranje containers in de wijken zijn inmiddels verwijderd.

Vergoeding

Als u uw plastic afval en drankenkartons inlevert bij Afval loont krijgt u hiervoor, net als voor een heleboel andere soorten afval, een vergoeding. Sinds de start van Afval loont begin maart is er al ruim 66.628 kilo afval ingeleverd. Deelnemers hebben hiermee gezamenlijk EUR 3.666,-
verdiend. Lees op www.afvalloont.nl hoe u mee kunt doen.

Scholen en verenigingen

U kunt uw plastic en drankenkartons ook inleveren bij De Trinoom, de Dorpskerk, CBV Binnenland, de BVV, VV Smitshoek en het Dalton College. De opbrengst komt ten goede van deze scholen en verenigingen.

Plastic en drankenkartons

Onder plastic afval vallen plastic flessen, flacons, bekers, kuipjes, tubes, potjes, deksels, zakken en folies. Drankenkartons zijn pakken voor sap en zuivel, zoals melk en yoghurt, en drinkpakjes voor kinderen. U hoeft de flessen en pakken niet uit te spoelen, maar ze moeten wel leeg zijn.
Plastic doppen mogen blijven zitten.