Verdachte rijdt met scooter tegen agent


Verdachte rijdt met scooter tegen agent

Laatste update:
13-05-2015 | 08:34

Zoetermeer - Een 56-jarige man uit Zoetermeer reed dinsdagochtend 12 mei op de Sterappelhof met zijn scooter tegen een agent, nadat hij zijn aanhouding wilde voorkomen.

Agenten waren al bij de verdachte binnengeweest naar aanleiding van een uit de hand gelopen burenruzie, maar werden door de man verzocht om naar buiten te gaan. Terwijl agenten wachtten op een machtiging om de woning weer binnen te treden, probeerde de verdachte te vluchten op zijn scooter.
Een agent probeerde hem tegen te houden, waarbij de verdachte tegen hem aanreed en zij beiden ten val kwamen. De man werd direct hierna aangehouden. De agent raakte lichtgewond door de aanrijding en heeft aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte is inmiddels weer in vrijheid gesteld en
zal zich op een later moment moeten verantwoorden.

Geweld tegen politie

De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Indien er sprake is van agressie of geweld tegen mensen met een publieke taak (bijvoorbeeld politie, ambulancepersoneel, brandweer) verdubbelt het Openbaar Ministerie de strafmaat.