Nieuwe fase werkzaamheden Aalsterweg Zuid


Publicatiedatum: 13 mei 2015
13 mei 2015 Op maandag 18 mei start de tweede fase van de werkzaamheden voor het project HOV2 Aalsterweg-Zuid.

Op maandag 18 mei start de tweede fase van de werkzaamheden voor het project HOV2 Aalsterweg-Zuid. Er wordt dan gewerkt aan de westelijke rijbaan en het doorgaand verkeer gaat rijden aan de oostelijke zijde van de Aalsterweg. De eerste twee weken kan autoverkeer niet vanuit de Antoon
Coolenlaan rechtsaf richting snelweg rijden. Gele borden geven de omleiding aan. Na twee weken wordt nog wel gewerkt aan de busbaan, maar is de definitieve situatie voor het autoverkeer klaar. De bussen rijden met het autoverkeer mee totdat de busbaan helemaal gereed is.

Wachttijdvoorspellers

De wachttijdvoorspellers voor fietsers op de kruising van de Aalsterweg met de Antoon Coolenlaan/Floralaan West worden maandag verwijderd en komen in de nieuwe situatie niet terug. De reden hiervoor is dat de wachttijdvoorspellers in de nieuwe situatie niet goed kunnen werken. De regeling van
de verkeerslichten op de nieuwe kruising is ingewikkelder dan elders in de stad. Dit komt doordat de verkeerslichten op deze kruising ook rekening moeten houden met de wisselstrook van de busbaan net ten zuiden van de kruising.

De wachttijdvoorspellers worden daarom verplaatst naar de Huizingalaan. Daar komen wachttijdvoorspellers voor fietsers op de kruisingen met de Fakkellaan en de Genovevalaan.

Heeft u een opmerking over deze pagina? Geef het ons door.