Sport- en spelinstuif voor acceptatie


13 mei 2015De Sportacademie in de Bokkeduinen is zaterdag 16 mei het toneel van een sport- en spelinstuif ter ere van IDAHO, de internationale dag tegen homofobie en transfobie. Iedereen is welkom om mee te sporten of aan te moedigen van 10.00 tot 12.00 uur op de Sportacademie, Bokkeduinen 11.
voetballen

Iedereen in dit land moet openlijk lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender (LHBT) kunnen zijn. Helaas denkt nog altijd niet iedereen er zo over. Met de acceptatie gaat het steeds beter maar nog niet elke LHBT'er voelt zich voldoende vrij en veilig op school, op het werk, in de kerk,
moskee, sportschool of op straat.

In de aanloop naar de internationale dag tegen homofobie en transfobie (IDAHO, op 17 mei), organiseren 24 organisaties, waaronder de KNVB, de politie en diverse gemeenten, allerlei activiteiten om aandacht te vragen voor de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en
transgenders.

Ook Amersfoort doet mee. Op zaterdag 16 mei rijdt een roze limousine met speciale gasten, zoals bewindslieden en bekende Nederlanders, door Nederland. De eerste stop is in Amersfoort, waar jong en oud onder leiding van deskundigen van de Sportacademie samen gaan sporten.

Om 10.00 uur ontvangt wethouder Bertien Houwing de roze limousine met daarin de speciale gasten. Daarna starten de activiteiten. Iedereen is van harte welkom om mee te doen!

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email