Militaire oefening


Nieuwsbericht Militaire oefening

Gepubliceerd op: 13 mei 2015

In de periode van 18 tot en met 22 mei oefent het 43e Brigade Verkenningseskadron in het gebied tussen Franeker, Eemshaven, Klazienaveen en Emmeloord, dus mogelijk ook in onze gemeente.

Het eskadron verricht dan verplaatsingen met voertuigen, verplaatsingen te voet, observatieposten en andere verkennerstaken. De verkenners oefenen met het verkenningsvoertuig de "Fennek".
Militairen verplaatsen zich bewapend door het gebied. Ze gebruiken daarbij echter geen munitie of oefenmunitie.
Wanneer ondanks alle voorzorgsmaatregelen schade door de oefening is ontstaan, kunt u deze melden aan: jdvclaims@mindef.nl. Dit onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: de eenheid, kenteken voertuig, datum, tijd, plaats, soort schade etc.

Inloopbijeenkomst Crematorium Kranenburg-Zuid
Woensdagavond 20 mei 2015 is in de blauwe opzichterskeet van de gemeente Tynaarlo aan de Borchsingel (nabij nr. 10) in Eelderwolde een inloopbijeenkomst over het in Ter Borch te vestigen crematorium. De initiatiefnemer en medewerkers van de gemeente beantwoorden dan de vragen van
belangstellenden.

De gemeenteraad besloot 3 maart aan de komst van een crematorium mee te werken. Het moet op de plek komen waar tot dat moment nog de bungalowbuurt van de Rietwijk was gepland.

De komst van het crematorium past volgens de gemeente uitstekend in de aantrekkelijke open groene overgang van de wijk Ter Borch naar bedrijventerrein Kranenburg Zuid.
Uit onderzoek blijkt dat veel mensen in Noord-Nederland een crematie boven een begrafenis verkiezen. Dat aandeel neemt de komende jaren naar verwachting verder toe.

Belangstellenden kunnen tussen 19.30 en 21.00 uur met hun vragen in de blauwe keet binnen lopen.