Stadsbrede bijeenkomst groene Elisabethlocatie op 19 mei


13 mei 2015Op het voormalig Elisabeth ziekenhuisterrein (aan de Ringweg Randenbroek en de Heiligenbergerweg) komt een heel nieuw stadspark. Het inrichting-en-beheerplan voor dat park is in 2013 gemaakt tijdens een unieke samenwerking van ambtenaren en bijna honderd Amersfoorters. Op 19 mei
wordt tijdens een stadsbrede bijeenkomst verder gesproken over de uitwerking van de plannen.
Elisabeth groen

De stichting Elisabeth Groen nodigt alle stadsgenoten uit die zich betrokken voelen bij een groene Elisabethlocatie om mee te praten op 19 mei. Dit kan vanaf 19.30 uur (inloop 19.00 uur) in de Van Voorthuysenschool, Heiligenbergerweg 185 (naast kinderboerderij De Vosheuvel). Wie die avond wil
meepraten, dient zich van tevoren aan te melden via st.elisabethgroen@gmail.com. De organisatie hoort dan ook graag in welke van de onderdelen u geinteresseerd bent. Wie is verhinderd op 19 mei maar wel graag aanwezig wil zijn bij een vervolgbijeenkomst, kan ook een e-mail sturen.

Witte vlekken

De technische tekening voor de inrichting van het park (het zogenoemde Bestek) wordt op dit moment gemaakt. In het plan zijn enkele `witte vlekken' opgenomen. Dit zijn gebieden die in de loop der jaren vorm zullen krijgen met inbreng van bewoners.

Op 19 mei wordt onder andere gesproken over

* De `nutstuinen': hoe wordt straks in het park voedsel verbouwd? Komen er bomen en struiken om van te eten, of toch een moestuin? Wie bouwt er mee aan een eetbare oase?
* Het geplande hondenlosloopgebied: hoe gaat dat er uitzien? Waar moet rekening mee worden gehouden?
* Het blote-voeten-pad: een route door het gebied voor de mens die graag op blote voet leeft. Wie doet of denkt graag mee?
* De orientatietafel en de toegangspoort: wordt het mozaiek, hout, rustiek of elegant?

Meer informatie over het toekomstige park is te vinden op de website www.elisabethgroen.nl.





Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email