Fietsendieven aangehouden


Fietsendieven aangehouden

Laatste update:
13-05-2015 | 12:00

Nieuwegein - Twee jongens van 15 en 17 en twee mannen van 19 en 23 jaar afkomstig uit Nieuwegein, zijn vrijdag 8 mei aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal/heling van fietsen. De politie wil graag in kontakt komen met de eigenaren van de gestolen goederen.

Agenten kwamen de verdachten op het spoor toen de geprepareerde politiefiets rond 12.30 uur werd gestolen uit een stalling op de Koekoekslaan. Agenten volgden de projectfiets, waarna het lukte om het viertal aan te houden. Zij werden ingesloten in het bureau en in afwachting van onderzoek en
verhoor in verzekering gesteld. Na het opnemen van de verklaringen werd het viertal in de loop van zondag 10 mei in vrijheid gesteld. Het onderzoek gaat door en na completering van het dossier zal dit worden aangeboden aan het Openbaar Ministerie.

Goederen in schuur en tuin

In de schuur en tuin van een van de verdachten troffen agenten diverse gestolen fietsen en onderdelen van fietsen aan. Ook diverse fietstassen lagen in de schuur. Een aantal wordt getoond op bijgaande foto's. Alle goederen werden in beslag genomen.

Fietstassen(1) Fietstassen(2)

Oproep eigenaren en melden informatie

Herkent u een of meer van de fietstassen als uw eigendom? Neem dan kontakt op met de politie Nieuwegein via het telefoonnummer 09000-8844. Is uw fiets gestolen, maar heeft u nog geen aangifte gedaan? Doe dit dan alsnog en is ook mogelijk om dit via internet te doen. De politie kan dan mogelijk
uw gestolen fiets terugbezorgen. Als u denkt dat uw informatie betrekking kan hebben op deze fietsdiefstallen, neem dan ook via 0900-8844 kontakt op met het onderzoeksteam.