Wie versterkt de Adviesraad sociaal domein Wormerland?


Inhoud overslaan en naar navigatie springen.

De Adviesraad Sociaal Domein zoekt vijf nieuwe leden. De vacatures zijn ontstaan omdat de zittingsduur van vijf leden afloopt. Deze leden hebben zich meerdere jaren met passie ingezet voor de Adviesraad, maar maken vanaf januari 2016 plaats voor een nieuwe groep inwoners met nieuwe energie.
Wie pakt de handschoen op?

Wat doet de Adviesraad?

De Adviesraad Sociaal Domein adviseert de gemeente (gevraagd en ongevraagd) over haar beleid op het gebied van het gehele sociale domein en signaleert ontwikkelingen die van belang zijn voor clienten. Het gaat bijvoorbeeld over onderwerpen als: inkomen en voorzieningen voor mensen met een
minimuminkomen, ondersteuning bij het vinden van betaalde arbeid, leefbaarheid in dorpen en buurten, dagbesteding en ambulante begeleiding, ondersteuning van vrijwilligerswerk, ondersteuning van mantelzorgers, hulpmiddelen voor gehandicapten, huishoudelijke hulp en hulp bij de opvoeding.

De Adviesraad sociaal domein

De Adviesraad bestaat uit leden die zich betrokken voelen met een specifiek thema binnen de Wmo, Jeugdzorg en Werk en inkomen. In gezamenlijkheid komt de Adviesraad Sociaal Domein tot adviezen. De leden worden benoemd voor een periode van vier jaar.

Wie zoeken we?

Vertegenwoordigers die breed inzetbaar zijn binnen een van de domeinen van Wmo of jeugdzorg. Bijvoorbeeld op het gebied van mantelzorg, vrijwilligerswerk, dagbesteding, participatie, clientondersteuning, OGGZ, verslavingszorg en maatschappelijke opvang.

De Adviesraad is op zoek naar vertegenwoordigers die elkaar aanvullen wat kennis en ervaring betreft. In de sollicitatieprocedure zal dus ook gekeken worden naar de specifieke kennis die iemand heeft binnen het Sociaal Domein.

Bent u verder:

- inwoner van de gemeente
- in staat om overstijgend te denken en ervaringsdeskundigheid te vertalen naar patienten/consumentenbelangen
- bereid om gemeentelijke stukken te lezen
- niet politiek actief in Wormerland en u neemt niet namens een maatschappelijke organisatie plaats in de Adviesraad.

Vergoeding en frequentie van vergaderen

De leden ontvangen per vergadering een vergoeding van EUR 54,77. De Adviesraad Sociaal Domein vergadert maximaal 10 keer per jaar.

Geinteresseerd?

Uw sollicitatie kunt u voor 1 juli 2015 sturen naar Over-gemeenten, t.a.v. afdeling B&R, Postbus 20, 1530 AA Wormer onder vermelding van de naam van de vacature waarvoor u belangstelling heeft of u kunt mailen naar mevrouw Anne Poppema, anne.poppema@over-gemeenten.nl. Begin september krijgt u
meer informatie over de verdere procedure. De gesprekken worden gevoerd door twee leden van de Adviesraad.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Anne Poppema, beleidsadviseur afdeling Beleid en Regie van Over-gemeenten. U kunt haar bereiken via telefoonnummer 075-6512100 of via e-mailadres anne.poppema@over-gemeenten.nl.

* 13 mei 2015