Telefoon traceer-app leidt naar heler


Telefoon traceer-app leidt naar heler

Laatste update:
13-05-2015 | 14:30

Ter Apel - De politie heeft maandagavond een 21-jarige man uit Ter Apel aangehouden op verdenking van heling van een mobiel telefoon. De politie kwam de man op het spoor dankzij een "Zoek mijn Phone app," een applicatie van een telefoonmerk.

Aangifte

Een 53-jarige vrouw uit Ter Apel deed afgelopen weekend aangifte van diefstal van haar mobiele telefoon. Deze werd door twee uit een restaurant in Ter Apel gestolen. De daders wisten met de buit te ontkomen.



Zoek mijn mobiele telefoon app

Maandagavond nam aangeefster contact op met de politie. Zij had een opsporing applicatie geinstalleerd op haar gestolen telefoon. Hierbij zag zij haar gestolen toestel als een stipje op een kaart. Zo kon zij lokaliseren waar je toestel was. Ze kon ook een alarmsignaal naar haar toestel sturen,
waarbij de mobiele telefoon luid ging piepen.

Onderzoek

De gewaarschuwde agenten stelden direct een onderzoek in het gebied van de Ter Apelervennen in Ter Apel. Met het laten afgaan van het alarmsignaal werd de gestolen telefoon opgespoord. Het was voor de agenten een appeltje eitje om de 21-jarige verdachte in de boeien te slaan. De heler werd
voor verhoor ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat in Groningen.

Verhoor

De verdachte werd gehoord en werd na verhoor in vrijheid gesteld. Het onderzoek is nog in volle gang en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De gestolen telefoon is weer terug bij de eigenaresse.

Installeer een anti-diefstal-app

Maak diefstal smartphone onaantrekkelijk. Er zijn al veel apps op de markt die je telefoon beschermen tegen diefstal, of die een zoekgeraakt toestel terugvinden. Bekende voorbeelden zijn Find my iPhone (iPhone) en Locate my Droid (Android).