Onderscheiding voor Dree Allema van het Jurriaan Pels Wooncentrum


Publicatiedatum: 13 mei 2015
13 mei 2015 Mevr. Allema nam een onderscheiding in ontvangst voor haar vrijwilligerswerk bij het Jurriaan Pels Wooncentrum.

De heer Yasin Torunoglu, wethouder wonen, wijken, ruimte en burgerparticipatie reikte op woensdag 13 mei 2015 een gemeentelijke vrijwilligersonderscheiding uit aan mevrouw A. Allema (Dree).

Verdiensten

Vanaf het begin dat mevrouw Allema in het Jurriaan Pels Wooncentrum* woont (1999) heeft ze in de Bewonersraad gezeten. De laatste tien jaar als voorzitter.

Meteen vanaf het begin was ze een van de drijvende krachten van het centrum en speelde zij een voortrekkersrol in het vrijwilligersgebeuren binnen het JPC. Ze is dirigente van het vrouwenkoor en leidt de handwerkclub.

Verder is Dree actief bij verschillende andere wekelijkse gebeurtenissen (bijvoorbeeld bezoeken medebewoners die in ziekenhuis/verpleeghuis verblijven) en begeleidt ze bewoners die het psychisch moeilijk hebben. Dree geeft maandelijks tijdens de koffie-ochtend een uiteenzetting voor de
bewoners om hen te informeren wat er binnen het complex is gebeurd.

Bij begrafenissen/crematies vertegenwoordigt ze het woonzorgcentrum; vaak voert ze er namens de bewoners dan het woord. Vooral dan is te merken dat ze vroeger lerares is geweest.

Bij het vieren van het 35-jarig bestaan van het JPW (november 2014) is onder haar leiding een groot feest voor de circa 200 bewoners georganiseerd.

Ondanks haar hoge leeftijd (83) doet Dree Allema al dit werk onbaatzuchtig en met een enorm enthousiasme.

* Het Jurriaan Pels Wooncentrum is een complex dat het humanistisch gedachtegoed nastreeft.



Heeft u een opmerking over deze pagina? Geef het ons door.