Beheerplan en lanenherstelplan voor Nimmerdor en Oud Leusden


13 mei 2015Samen met bewoners en de Stichting Behoud Nimmerdor is er een geactualiseerd beheerplan voor de bosgebieden Nimmerdor en Oud Leusden opgesteld. Het beheerplan heeft als doel om het bos, de paden en lanen duurzaam en veilig in stand te houden. Ook is er een lanenherstelplan
opgesteld. Hierin wordt het vernieuwen van de bomenlanen in Nimmerdor uitgewerkt. Zowel het beheerplan als het lanenherstelplan geven duidelijkheid over eenmalige maatregelen en het beheer voor de komende 20 jaar met een doorkijk richting 2050.

Het huidige beheerplan voor Nimmerdor en Oud Leusden liep tot en met 2014. Daarom is er een geactualiseerd beheerplan opgesteld. Belangrijke aandachtspunten zijn de vitaliteit van de bomenlanen en het groeiend bezoek aan dit gebied door diverse gebruikersgroepen.

Actualisatie plannen

Tijdens participatiebijeenkomsten hebben bewoners, gebruikers en belanghebbenden, waaronder de Stichting Behoud Nimmerdor input geleverd zodat het beheerplan en het lanenherstelplan zo goed mogelijk aansluiten op de wensen van de verschillende gebruikers. De gesprekken gingen onder meer over
de lanen en het sterrenbos en het gebruik van de bosgebieden. De uitkomsten van deze bijeenkomsten zijn verwerkt in de plannen.

Meer informatie

Het college van burgemeester en wethouders heeft de plannen deze week vastgesteld. Het beheerplan en het lanenherstelplan zijn in te zien op de website www.amersfoort.nl/nimmerdor. Ook is daar een publiekssamenvatting te vinden, waarin in een notendop staat wat de plannen zijn.



Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email