Burgemeester ontvangt sleutel eigen woning Zuidpolder Eemnes


Op dinsdag 12 mei 2015 kreeg burgemeester Roland Van Benthem de sleutel van zijn woning in het deelplan Nieuwe Oogst in Zuidpolder Eemnes. De burgemeester ontving de sleutel uit handen van wethouder Herman Zoetman en Marcel Mulder, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V.

De burgemeester wilde zelf graag in Zuidpolder wonen. "De nieuwe wijk heeft een mooie uitstraling en is ruim aangelegd met veel groen en water. Verder is het aanbod aan woningen gevarieerd en kon ik mijn nieuwe woning naar eigen wens en inzicht aanpassen. Dus straks een moderne, comfortabele
woning met 14 zonnepanelen (om het goede voorbeeld te geven)", aldus burgemeester Van Benthem. De twee-onder-kapwoning die Van Wijnen voor de burgemeester heeft gebouwd, is een van de in totaal 38 energiezuinige woningen die het bouw- en ontwikkelbedrijf in deelplan 1 heeft ontwikkeld.

De laatste huizen - in deze fase worden eind mei 2015 opgeleverd. De 11 + 5 woningen in de 2e fase die momenteel in aanbouw zijn, worden rond de bouwvak opgeleverd.
V.l.n.r.: Wethouder Zoetman, directeur van Van Wijnen en de burgemeester