Brandgevaarlijke hennepkwekerij in flat


Brandgevaarlijke hennepkwekerij in flat

Laatste update:
13-05-2015 | 16:30

Enschede - De politie heeft op woensdag 13 mei twee hennepkwekerijen in hetzelfde flatgebouw opgerold. Agenten kwamen de kwekerijen aan de Veenstraat in Enschede op het spoor na een anonieme tip.

Uit onderzoek bleek dat er in hetzelfde gebouw twee kwekerijen zaten. De grootste hennepkwekerij bestond uit ongeveer 500 planten. De stroom werd op gevaarlijke wijze illegaal afgetapt. Dat is een van de redenen waarom de aanpak van dit soort hennepkwekerijen prioriteit heeft voor de politie.
Als in een flatgebouw brand ontstaat, kunnen de gevolgen niet te overzien zijn.

De andere kwekerij bestond uit ongeveer 350 planten. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt. Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden omdat hij in een van de flatwoningen aanwezig was. De politie doet verder onderzoek naar beide kwekerijen.

Omdat hennepkwekerijen gevaarlijk kunnen zijn voor omwonenden, en omdat de teelt van hennep vaak met zware criminaliteit gepaard gaat, doet de politie een beroep op omwonenden om alert te zijn. Ziet u signalen die kunnen wijzen op een hennepkwekerij? Een hennepkwekerij is bijvoorbeeld te
herkennen aan voortdurende condens op de ramen, gordijnen die altijd dicht zitten, een sterke wietlucht of mensen die op vaste tijdstippen maar kort aanwezig zijn in een huis. Denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld het bij de politie via 0900-8844 of via politie.nl.

(2015218657)