Vernielingen aan afrastering natuurgebied Roermond-Oost Asenray


Vernielingen aan afrastering natuurgebied Roermond-Oost Asenray

In het weekend van 2 en 3 mei is langs een deel van het Elmpterbroek in Oost-Asenray nieuwe afrastering vernield. De afrastering is onlangs geplaatst in het natuurgebied om te voorkomen dat runderen de weg oplopen.

De locatie van het vernielde hekwerk in Asenray

Het gebied links en rechts van de Witteweg ten noorden van de N280 is ingericht als natuur. Bezoekers kunnen terecht bij de schapenboerderij en wandelend en fietsend genieten van een mooi en uniek stuk Roermond. Voor het beheer van deze nieuwe natuur zijn o.a. runderen ingezet. Door Waterschap
Roer en Overmaas en de provincie Limburg is nieuwe afrastering geplaatst langs een deel van het Elmpterbroek om te voorkomen dat de dieren de weg op kunnen lopen.

In het weekend van 2 en 3 mei jl. is deze nieuwe afrastering vernield. Over een afstand van 160 meter is het raster (3 draden per paal) tussen 50 palen doorgeknipt. Dit is een vorm van puur vandalisme!

De runderen kunnen nu de weg oplopen en zich ook richting het daar aanwezige woonwagenkamp bewegen. Wanneer u zich in dit gebied begeeft wees u ervan bewust dat de runderen los lopen. De reparatie van de afrastering is op dit moment nog niet uitgevoerd.

Heeft u iets verdachts gezien? Neem dan contact op met de politie (tel. 0900-8844) of de afdeling Stadstoezicht van de gemeente Roermond (0475-359101). Samen moeten we zorgen voor een veilige omgeving waarin vandalisme niet thuishoort.

* Kijk op onze Facebook-pagina voor foto's van de vernielingen