Tweede update dodelijk schietincident De Clercqstraat


Tweede update dodelijk schietincident De Clercqstraat

Laatste update:
13-05-2015 | 17:32

Amsterdam - In de nacht van dinsdag 12 mei op woensdag 13 mei 2015 is een man doodgeschoten in De Clercqstraat in Amsterdam. Het slachtoffer is een 25-jarige man uit Zaandam. Hij was een bekende van de politie.

Het slachtoffer stapte rond 00.15 uur uit een auto, waarna hij op straat onder vuur werd genomen. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Tram

Er is meerdere keren geschoten. Een aantal kogels raakte een voorbijrijdende tram. De inzittenden van die tram zijn op de grond gaan liggen. Hierbij is niemand gewond geraakt. Ook zijn een geparkeerde auto, een supermarkt en twee bankgebouwen geraakt.
Het onderzoek is in handen van een Team Grootschalige Opsporing. Op dit moment wordt nog met meerdere scenario's rekening gehouden.

Vlucht

Getuigen hebben twee donkergetinte verdachten zien wegrijden in de richting van de Bellamystraat op een donkerkleurige (motor)scooter, mogelijk een met drie wielen.

Tweede persoon

In de auto waarin het slachtoffer zat heeft een tweede persoon gezeten. Hij heeft zich inmiddels bij de politie gemeld. Rechercheurs gaan met hem in gesprek.

Taxi

Tijdens het schietincident reed een taxi over de busbaan van de De Clerqstraat. Het onderzoeksteam is op zoek naar de bestuurder en eventuele inzittenden van die taxi. Zij kunnen belangrijke getuigen zijn.

Beelden

Mensen die relevante beeldopnamen hebben gemaakt vlak voor, tijdens of na het dodelijk schietincident, wordt verzocht deze te uploaden via www.politie.nl/meldformulier.

Getuigenoproep

Getuigen van dit dodelijk schietincident of van de vluchtroute van de daders die nog niet met de politie hebben gesproken, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.