Stresstest bedrijventerreinen Waaloever en Veersteeg

Op dinsdag 19 mei ondergaan de bedrijventerreinen de Waaloever en de Veersteeg een stresstest. De politie, brandweer, Industriele Vereniging Lingewaal en de gemeente gaan kijken hoe veilig en schoon het gebied is. De schouw is onderdeel van het project Keurmerk Veilig Ondernemen.

Tijdens de schouw wordt gekeken naar zaken als graffiti, bestrating, brandgevaarlijke situaties, onderhoud panden en straatmeubilair, openbare verlichting, groenvoorziening en zwerfvuil. Met behulp van een digitale stresstest is snel duidelijk wat de stresspunten zijn en van welke partijen actie nodig is om het op te lossen. Met deze schouw zorgen gemeente, politie, brandweer en ondernemers gezamenlijk voor een veilig, schoon en goed onderhouden bedrijventerrein.

Keurmerk Veilig Ondernemen

In Lingewaal werken gemeente, politie, brandweer en ondernemers al sinds 2009 structureel samen via het Keurmerk Veilig Ondernemen. Deze langdurige samenwerking heeft zijn vruchten afgeworpen, het aantal diefstallen is bijvoorbeeld gedaald. Jaarlijks wordt de veiligheidssituatie getoetst aan de hand van een schouw. Dit levert weer nieuwe inzichten op voor nog te nemen maatregelen.

Ook de andere bedrijventerreinen in Lingewaal worden in het voorjaar van 2015 geschouwd. De gemeente kondigt elke schouw vooraf aan op in iedere geval de gemeentelijke website. Zo was op 21 april de schouw van bedrijventerrein De Oven te Asperen en op 12 mei op de bedrijventerreinen Zeiving-Zuid, Zeiving-Noord, Vredebest, Mc Donalds/Goudreinet.