Carnaval Festival is Grootste Oorwurm Aller Tijden

Persbericht

Naarden, 13 mei 2015

Carnaval Festival is Grootste Oorwurm Aller Tijden

Het melodietje van de Efteling-attractie ‘Carnaval Festival’ is door Radio 10-luisteraars uitgeroepen tot de Grootste Oorwurm Aller Tijden, het liedje dat bij de luisteraars het meest in hun hoofd blijft hangen nadat zij het hebben gehoord.

“Verrassend” zegt Professor Remco Veltkamp, “want er zit helemaal geen zang in.” Veltkamp is hoogleraar aan de UU en doet voornamelijk onderzoek naar interacties tussen muziek en de gebruiker. Herhaling is belangrijk bij oorwurmen en dat heeft Carnaval Festival natuurlijk wel. Carnaval Festival is gecomponeerd door Ruud Bos en Toon Hermans. Bos is blij met de prijs. “Dit soort muziek krijgt normaal gesproken geen aandacht op de radio. Fijn dat het nu wel gebeurt.”

Radio 10-dj Tim Klijn ging op zoek naar de zogenaamde ‘oorwurmen’. Van Hot Butter met ‘Popcorn’ tot ‘De Vogeltjesdans’ van De Electronica’s, luisteraars stuurden massaal hun eigen favoriete oorwurm in. Uiteindelijk werd er op de meest ingezonden liedjes gestemd. Dit is de top 3 van Grootste Oorwurmen Aller Tijden:

1. Ruud Bos – Carnaval Festival (Efteling)

2. The Muppets – Mahna Mahna

3. Hot Butter - Popcorn