Belfort Group zorgt voor oplossing tekort senioren woningen

Terneuzen 12 mei 2015 - Het aantal 65-plussers groeit van 2,7 miljoen begin 2012 naar 4,7 miljoen over dertig jaar. Ruim vijf procent van deze senioren is actief op zoek zijn een andere woning. In 2040 zijn dat ruim 270.000 senioren. Deze ouderen zijn relatief gezien vermogend. Tussen 1993 en 2010 is het nettovermogen van ouderen meer dan verviervoudigd. Huren is voor hen een aantrekkelijke optie. Dit omdat zij hun woonsituatie snel kunnen veranderen, afhankelijk van hun omstandigheden (gezondheid en behoefte aan zorg). Er is voor hen bovendien slechts zeer beperkte toegang tot sociale huisvesting. Serviceappartementen die niet tot de bovenkant van de huurmarkt behoren, worden daarmee aantrekkelijke vastgoedbeleggingen. Dit heeft de interesse gewekt van beleggers. Daarom geeft Belfort Group vastgoedobligaties uit met winstdeelname.

Bart Hostens, Bestuurder van Belfort Group: 'In 2040 zal 26% van de inwoners van Nederland 65+ zijn. Hun aantal groeit van 2,7 miljoen begin 2012 naar 4,7 miljoen over dertig jaar. Wij beleggen zeer selectief in serviceappartementen voor deze doelgroep en focussen ons op appartementen die ruimte en rust, privacy en comfort, sfeer en extra services bieden. Er wordt gestreefd naar een goede risicospreiding van de portefeuille met een concurrerende huurprijs en een meerwaardepotentieel bij verkoop. Dit maakt het mogelijk een geprognosticeerd totaalrendement te behalen van in totaal 5,8% - 6,6% per jaar.'

De kansrijke doelgroep van Belfort Group

In 2040 zal 26% van de inwoners van Nederland 65+ zijn. Dit is dus een voorspelde toename van 9%: 1.602.000 extra 65-plussers. Hun aantal groeit van 2,7 miljoen begin 2012 naar 4,7 miljoen over dertig jaar. Er is sprake van een concentratie van de doelgroep binnen de Randstad, maar dan buiten de stadscentra of aan de rand van de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht).

Ouderen hadden in 2010 26% meer inkomen dan in 1990. Dit is 18% meer toegenomen dan het inkomen van huishoudens jonger dan 65 jaar. Tussen 1993 en 2010 is het nettovermogen van ouderen meer dan verviervoudigd. Steeds meer ouderen hebben een aanvullend pensioen opgebouwd. Ongeveer 40% van de ouderen beschikt over een vermogen van meer dan Euro 200.000. De WOZ-waarde van koopwoningen van 55-plussers bevindt zich in de hogere prijsklasse, vanaf Euro 300.000 tot meer dan Euro 500.000.

5% van de totale doelgroep verhuist vrijwillig. In 2040 loopt dit op naar 270.000 senioren. Overigens blijkt dat de categorie 45 - 54 jaar een veel hogere verhuisgeneigdheid kent, namelijk 14%. Een deel hiervan behoort tot de relevante doelgroep van Belfort Group.

Huren is een aantrekkelijke optie voor de doelgroep.

Nederland kent minder eigen woningbezit (circa 60%) dan andere landen in de EU. De huurmarkt is dus fors van omvang. Huren is dan ook een aantrekkelijke optie voor de doelgroep. Dit ook omdat zij hun woonsituatie snel kunnen veranderen, afhankelijk van hun omstandigheden (gezondheid en behoefte aan zorg). Hiervoor kunnen zij de opbrengst van de verkoop van hun koopwoning (deels) aanwenden. Er is voor de doelgroep bovendien slechts zeer beperkte toegang tot sociale huisvesting. Serviceappartementen zijn dus aantrekkelijke vastgoedbeleggingen. Zeker indien zij liggen op aantrekkelijke locaties en tot het bovenste deel van het middensegment van de markt behoren. 30% van de doelgroep kan en wil meer dan Euro 650 aan nettomaandlasten dragen en een groot deel daarvan accepteert bij verhuizing een stijging van de maandlasten.

Obligatieleningen

Belfort Retirement Estate Fund geeft obligatieleningen uit ten bedrage van maximaal Euro 21,8 miljoen, bestaande uit maximaal 21.800.000 obligaties van nominaal Euro 1,00 per stuk met een minimum van 10.000 stuks per investeerder. Het minimale inschrijvingsbedrag voor iedere obligatiehouder bedraagt dus Euro 10.000, exclusief 2% emissiekosten. Doel is door middel van uitgifte van deze vastgoedobligaties met winstdeelname circa 300 serviceappartementen en 60 garages in Nederland te verwerven. Er wordt een geprognosticeerd totaalrendement van 5,8% - 6,6% per jaar verwacht.

Selectief beleggingsbeleid

Belfort Group belegt zeer selectief in serviceappartementen en focust zich op appartementen die ruimte en rust, privacy en comfort, sfeer en extra services bieden. Er wordt gestreefd naar een goede risicospreiding van de portefeuille met een concurrerende huurprijs en een meerwaardepotentieel bij verkoop. De objecten behoren niet tot de bovenkant van de markt, zijn verhuurd aan goede huurders en bevinden zich op eigen grond in de Randstad of in en aan de rand van steden met ten minste 100.000 inwoners, gunstig gelegen ten opzichte van voorzieningen. Een belangrijk deel van de te verwerven serviceappartementen valt in de categorie sociale verhuur.

Maximale betrouwbaarheid

Belfort Group biedt beleggers maximale betrouwbaarheid, onder meer door een full-lead-vergunning van de AFM, de Autoriteit Financiele Markten, een door de AFM goedgekeurd Prospectus, toezicht door DNB, De Nederlandsche Bank, gepaspoort prospectus door de FSMA, Autoriteit voor Financiele Diensten en Markten die naast de Nationale Bank van Belgie toezicht houdt op de Belgische financiele sector, geregistreerde bestuurders conform reglementen van de Wft (Wet financieel toezicht) en DSI (Dutch Securities Institute).