Eredivisie en Jupiler League Fan Onderzoek 2014/’15

Persbericht

Zeist, 13 mei 2015

Eredivisie en Jupiler League Fan Onderzoek 2014/’15

Een overgrote meerderheid van 86% van de seizoenkaarthouders in de Eredivisie en 85% in de Jupiler League is van plan hun seizoenkaart te verlengen. Dat blijkt uit het jaarlijkse Fan Onderzoek van de Eredivisie en Jupiler League.

Fan Onderzoek 2014/15

De Eredivisie en Coöperatie Eerste Divisie hebben deze week het jaarlijkse Fan Onderzoek afgerond. Sinds het seizoen 2009/’10 organiseren beide divisies in samenwerking met KNVB Expertise een grootschalig onderzoek waarbij tienduizenden fans van alle profclubs in de gelegenheid worden gesteld hun beleving, mening en ervaringen te delen. De verkregen resultaten bieden concrete handvatten om de dienstverlening en beleving nog beter af te stemmen op de wensen van de fans, om zo de waardering verder te kunnen vergroten.

Jacco Swart, directeur Eredivisie CV: “De resultaten uit het Eredivisie Fan Onderzoek tonen jaar op jaar aan dat de supporters het stadionbezoek positief waarderen. Niet voor niets behoort de bezettingsgraad van de Eredivisie tribunes met 90% tot de hoogste in Europa. Daar mogen de clubs trots op zijn maar het is tegelijkertijd uiteraard geen reden om achterover te leunen. Integendeel, de input van de tienduizenden fans biedt voldoende handvatten om de dienstverlening verder te verbeteren. Daar blijven we als individuele clubs en als bedrijfstak met veel passie en enthousiasme aan werken.”

Marc Boele, algemeen directeur Coöperatie Eerste Divisie: ““Het is goed om te zien dat de fans in de Jupiler League graag wedstrijden in het stadion bezoeken en een groot aantal van hen aangeeft ook aankomend seizoen weer hun favoriete club vanaf de tribune te supporteren. De onderzoeksresultaten zijn voor de clubs zeer waardevolle handvatten om zich te blijven ontwikkelen en naast de huidige fans nog meer supporters uit de eigen regio, jong en oud, aan te trekken.”

Het Fan Onderzoek is uitgevoerd onder geregistreerde seizoenkaart- en clubkaarthouders van alle profclubs. Op twee momenten in het seizoen 2014/’15 is hun mening gevraagd over uiteenlopende onderwerpen zoals waardering stadionbezoek, merchandising, sfeer, catering, communicatie en maatschappelijke betrokkenheid.

De volledige rapportage van het Eredivisie Fan Onderzoek 2014/’15 is hier te bekijken. De volledige rapportage van het Jupiler League Fan Onderzoek 2014/’15 is hier te bekijken. Enkele resultaten zijn:

Eredivisie Fan Onderzoek 2014/’15

· 86% van de seizoenkaarthouders is van plan zijn kaart komend seizoen te

verlengen.

· 85 % van alle fans beoordeelt de sfeer in het stadion als (zeer) goed.

· 92% beoordeelt de sportiviteit van hun club als goed of uitstekend.

· 97 % van alle fans voelt zich meestal of altijd veilig in het stadion.

Jupiler League Onderzoek 2014/’15

· 85% van de seizoenkaarthouders is van plan zijn kaart komend seizoen te

verlengen.

· 86 % van de Jupiler League fans beoordeelt het stadionbezoek als (zeer)

goed.

· 96 % van alle fans voelt zich meestal of altijd veilig in het stadion.

· 85% beoordeelt de sportiviteit van hun club als goed of uitstekend.