Kevin Abbring maakt zijn rentree in Rally van Polen

Kevin Abbring maakt zijn rentree in Rally van Polen

De Nederlandse coureur Kevin Abbring rijdt dit jaar nog zeker vier races in de strijd om het FIA World Rally Championship (WRC). De rallyrijder van Hyundai Motorsport start in de rally's van Polen, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Eerder dit jaar reed hij al de Rally van Zweden.

Achter de Belgische kopman Thierry Neuville, de Spanjaard Dani Sordo en de Nieuw-Zeelander Hayden Paddon bemant Kevin Abbring de vierde rallyauto van Hyundai Motorsport. `Fantastisch om weer aan het WRC te mogen deelnemen', jubelt de Nederlander die vooral was aangetrokken als testcoureur.

Junior WRC

Zijn rentree staat gepland in de Rally van Polen, van 2-5 juli. Kevin Abbring bewaart goede herinneringen aan deze wedstrijd. `In 2009 won ik daar het Junior WRC. Geweldig om hier terug te mogen keren.'

Schaduwteam

Net als Hayden Paddon komt Kevin Abbring uit voor het `schaduwteam' van Hyundai Motorsport, Hyundai Mobis World Rally Team. Thierry Neuville en Dani Sordo bemannen de auto's van Hyundai Shell World Rally Team.

Ervaring opdoen

Michel Nandan, teammanager van Hyundai Motorsport, is zeer tevreden over de Nederlandse coureur en zijn Engelse co-driver Sebastian Marshall. `Hij heeft het heel goed gedaan in de Rally van Zweden en we bieden hem nu de kans zich verder te ontwikkelen en te concurreren op het allerhoogste niveau. Een betere gelegenheid om ervaring op te doen is er niet.'