Raadslid.Nu sluit kennisovereenkomst met veiligheidspartner CCV

UTRECHT/DEN HAAG - Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, en Mark den Boer, voorzitter van Raadslid.Nu hebben de gezamenlijke kennispartnerovereenkomst ondertekend.

Het CCV houdt zich met allerlei veiligheidsvraagstukken bezig en adviseert en helpt daarmee bij het voorkomen van criminaliteit. Voor raadsleden biedt de site van het CCV veel informatie over allerlei vormen van veiligheid en veiligheidsvraagstukken. De diverse thema's zijn terug te vinden op de website van het CCV, te vinden door hier te klikken.

Raadsleden en Veiligheid

Een van de themasites is specifiek voor raadsleden: Raadsleden en Veiligheid. Deze themasite biedt zinvolle, nuttige en praktische informatie voor raadsleden over het onderwerp veiligheid. Onder meer is er informatie te vinden over hoe de raad en raadsleden om kunnen gaan en welke rol zij kunnen spelen bij het opstellen van het integraal veiligheidsplan. Voor meer informatie over de site Raadsleden en Veiligheid van het CCV klik hier.

Veiligheid ook zaak van de raad

Raadslid.Nu acht de samenwerking met het CCV van groot belang omdat veiligheid een thema is dat alle raadsleden raakt en niet alleen het exclusieve domein is van de burgemeester. Volgens Raadslid.Nu heeft de burgemeester er belang bij dat raadsleden beter toegerust worden op het onderwerp veiligheid. Dit jaar - waarin de volksvertegenwoordigende rol centraal staat in de activiteiten van Raadslid.Nu - zet Raadslid.Nu in op hoe de raad meer oog heeft en krijgt voor wat veiligheid betekent voor burgers.

Raadslid.Nu voert ook specifieke activiteiten uit met het CCV ten behoeve van het versterken van de positie van de raad en het ondersteunen van raadsleden. Samen met het CCV wordt er een enquete gehouden over veiligheid. Ook gaat Raadslid.Nu in overleg met het CCV toetsen of en in welke mate raadsleden betrokken blijven bij de uitvoering van het integraal veiligheidsplan.

Bij de foto: Patrick van den Brink, directeur van het CCV, en Mark den Boer (r.), voorzitter van Raadslid.Nu zetten de handtekeningen onder de gezamenlijke kennispartnerovereenkomst.

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 13 mei 2015.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!

Voor meer informatie over Raadslid.Nu: www.raadslid.nu