Politiemedewerker mishandeld, verdachte aangehouden


Politiemedewerker mishandeld, verdachte aangehouden

Laatste update:
14-05-2015 | 12:06

Hippolytushoef - De politie hield een 31-jarige vrouw uit Hippolytushoef aan die een politiemedewerker heeft beledigd en geschopt.

Agenten waren op de Hendsweel waar een controle werd gehouden op het naleven van afspraken omtrent dierenwelzijn. Omdat de afspraken niet waren opgevolgd, werd besloten de dieren uit de woning te halen. De verdachte probeerde een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst
Dierenbescherming aan te vallen. Toen de politiemedewerker dit probeerde te voorkomen, kreeg hij een schop van de vrouw. De verdachte is aangehouden voor verhoor.

2015117769/2015087914/2015118008

Geweld tegen politie en hulpverleners

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten, zonder te worden gehinderd, hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt
niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. eer informatie over geweld tegen politie en hulpverleners kunt u vinden op: www.politie.nl.
https://www.politie.nl/themas/geweld-tegen-politie-en-hulpverleners.html