Hemelvaartsdrukte komt op gang


14 mei 2015, 12:44

Hemelvaartsdag is traditioneel een dag waarop dagjesmensen in de loop van de dag op weg gaan. Momenteel staan er vooral files op weg richting recreatiegebieden en pretparken. De grootste problemen doen zich voor in Den Helder, waar de boot naar Texel problemen ondervindt door een storing.

De boot naar Texel vaart vandaag veel minder vanwege een technische storing, waardoor een van de boten (Schulpengat) stil ligt. Normaal varen er twee boten heen en weer tussen Texel en Den Helder. De vertraging is inmiddels opgelopen tot meer dan twee uur, aangezien ook de hele N250 in Den
Helder stilstaat. TESO werkt met man en macht om de boot weer aan de praat te krijgen. Verder is er nog steeds vertraging op de N261 bij de Efteling, op de wegen rond Dierenpark Amersfoort en op de Zeeuwse N57 en N59.

Politiecontrole bij Duitse grens

Op de snelwegen is het druk op de A1, A12 en A67. Op de A12 zijn het vooral vakantievierende Duitsers die vanuit Duitsland naar ons land trekken. Verkeer vanuit Venlo richting Duitsland komt op de A67 bij de grens stil te staan. Vrachtwagens mogen vandaag vanwege Hemelvaartsdag niet door
Duitsland rijden. De parkeerplaatsen rondom de grens staan dus vol. Daarbij is de politie bezig de inhoud van de vrachtwagens te controleren. Dit zorgt nog eens voor extra file richting Duitsland. Verder was de A20 bij Maasdijk enige tijd dicht, maar dit probleem is inmiddels opgelost.

Foto: (c) VID