Origineel script Game of Thrones onder de hamer

De TV-serie Game of Thrones is zonder twijfel een van de populairste series van dit moment. Onlangs brak de serie nog een wereldwijd downloadrecord, toen binnen 12 uur de nieuwste aflevering maar liefst 2,2 miljoen keer werd gedownload. Fans van de serie kunnen vandaag hun hart ophalen bij online veilinghuis Catawiki. Daar wordt namelijk het originele productie-script van de allereerste aflevering 'Winter is Coming' uit 2011 geveild. Het is voor het eerst dat zo'n script op de markt komt. Het script is extra bijzonder omdat het ook nog eens is gesigneerd door 6 hoofdrolspelers. Bij verzamelaars van de serie is dit dan ook een zeer gewild object.

Uniek script

Volgens veilingmeester Mike Saffrie, expert op het gebied van film memorabilia gaat het om een uniek object. ''Dit script is van de allereerste aflevering en de producenten van de serie konden toen nog niet weten dat de serie zo'n ongelooflijk succes zou worden. Het is dus best bijzonder dat het 60 pagina's tellend scrip zo netjes bewaard is gebleven. Per aflevering worden er een aantal van deze scripts gemaakt, maar die zijn na de serie meestal in hele slechte staat of worden weggegooid. Dit exemplaar is in bijna nieuwstaat en dus ook nog eens door 6 hoofdrolspelers gesigneerd''. Het script is onder andere gesigneerd door Sean Bean (Ned Stark), die de hoofdrol vertolkte in het eerste seizoen, en Maisie Williams (Araya Stark) die nog steeds in de serie is te zien. Saffrie denkt dat iemand van de productie het script heeft laten signeren en later heeft meegenomen van de set. Juist omdat de serie nu zo'n succes is komt het op de markt.

Internationale belangstelling

Veilingmeester Saffrie denkt dat er druk op het het script geboden gaat worden. ''Game of Thrones is de meest besproken tv-serie van dit moment. Er zijn wereldwijd duizenden mensen die alles rond de serie willen verzamelen. Juist omdat het hier gaat om het script van de allereerste aflevering verwacht ik veel internationale belangstelling voor het document''. Inmiddels wordt er al bijna 500 euro voor het script geboden, maar de verwachting is dat het bedrag nog behoorlijk zal oplopen op het moment dat de veiling gaat sluiten.

De veiling met het Game of Thrones script loopt nog tot en met donderdag 14 mei. De veiling is te bekijken via: www.catawiki.nl/filmscript