Babbeltruc bij hoogbejaarden


Babbeltruc bij hoogbejaarden

Laatste update:
15-05-2015 | 11:38

Leiden - Twee hoog bejaarden inwoners uit Leiden (91 en 93 jaar) werden donderdag 14 mei opgelicht door enkele onbekende vrouwen.

Twee vrouwen belden die dag omstreeks 11.30 uur bij de woning aan de Haagweg aan en gaven aan dat ze last van een verstopping hadden. Zij vroegen aan de bewoonster of zij ook in hun woning en verstopping hadden en of ze vervolgens even mochten kijken. Toen zij toestemming gaf om even te kijken
bleek later toen het stel weer weg was dat zij alle kasten doorzochten en het geld dat zij vonden meenamen. De politie stelt een onderzoek in. Een buurtonderzoek werd direct ingesteld.

Babbeltrucs

De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen, maar iedereen loopt kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Laat nooit onbekende bezoekers uw huis binnen en sluit uw deur als u iets voor deze bezoeker moet pakken.
Geef daarnaast nooit uw pincode af. Geen enkele officiele instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie op 0900-8844.