Drankrijder zonder rijbewijs moet auto inleveren


Drankrijder zonder rijbewijs moet auto inleveren

Laatste update:
17-05-2015 | 13:06

Alkmaar - De politie heeft zaterdagavond en -nacht op de Vondelstraat en de Rijnstraat vier drankrijders aangehouden. Een van de bestuurders had ruim twee keer de alcohollimiet overschreden en bleek bovendien zonder rijbewijs te rijden.

Dit bleek al eerder te zijn ingevorderd. De bestuurder probeerde er nog vandoor te gaan maar slaagde daar niet in. De man bleek enkele dagen eerder ook al tegen de lamp te zijn gelopen wegens het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Zaterdagavond namen de agenten daarom de auto
van de man in beslag. Een andere drankrijder werd betrapt op het in bezit hebben van een ploertendoder. Een agent zag het wapen in de auto van de man liggen toen hij de auto wilde verplaatsen. Tegen de 21-jarige Zaandammer is een proces-verbaal opgemaakt wegens verboden wapenbezit.
De alcoholcontroles vonden plaats tussen 22:00 uur en 04:00 uur. In totaal werden 384 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.