Uithoorn, Ouder-Amstel en Diemen kiezen voor samenwerking | Gemeente..


Uithoorn, Ouder-Amstel en Diemen kiezen voor samenwerking

1 May 2015

De raden van de gemeenten Ouder-Amstel, Diemen en Uithoorn hebben donderdag 30 april besloten tot een (gedeeltelijke) ambtelijke samenwerking in DUO+.

Daarbij brengen Uithoorn, Ouder-Amstel en Diemen de bedrijfsvoeringstaken onder in een gezamenlijke organisatie. Uithoorn en Ouder-Amstel kiezen ervoor om daarnaast ook op alle overige uitvoeringstaken samen te werken. De samenwerking zal op 1 januari 2016 starten.
De colleges van Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel geloven sterk in de kracht van de DUO+ samenwerking. De DUO+ partners versterken elkaar strategisch. Naast deze ambtelijke samenwerking op uitvoering, zullen de colleges dan ook later dit jaar in een convenant het huidige strategische en
beleidsinhoudelijke verbond vastleggen en verder uitbouwen.
De ambtelijke samenwerking biedt de gemeenten mogelijkheden om te komen tot een efficientere en meer robuuste organisatie. Dat is nodig omdat er steeds meer op het bordje van de gemeente komt te liggen door veranderende wetgeving en de overheveling van taken van het Rijk naar gemeenten.
Tegenover die verzwaring van taken staan niet meer financiele middelen. Door ambtelijk samen te werken, ontstaat de mogelijkheid efficienter te werken en de kwaliteit van het werk te verbeteren.
Uitgangspunt voor de samenwerking is dat de gemeenten samenwerken waar het kan en lokaal blijven werken waar het moet. Zo blijven de gemeenten dichtbij de inwoners staan en kunnen zij optimale dienstverlening blijven leveren. De gemeenten blijven zelfstandig, houden eigen gemeenteraden en
colleges. Zij weten zelf het beste wat er in hun gemeente speelt en kunnen daarop beleid maken. Voor bewoners verandert er niets. Zij kunnen ook straks gewoon in hun vertrouwde gemeentehuis terecht voor de diensten van hun gemeente.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------