3FM Serious Talent-bands in ClubVondelTalentShow

Amsterdam, 11 mei 2015

3FM Serious Talent-bands in ClubVondelTalentShow

Dit seizoen werkt het Vondelpark Openluchttheater samen met 3FM Serious Talent aan de promotie van aanstormend poptalent in Nederland. Op zondag 17 mei presenteren het Openluchttheater en 3FM Serious Talent daarom de ClubVondelTalentShow, een festival dat meteen de aftrap is van Club Vondel, het popprogramma dat vanaf 13 juni iedere zaterdagmiddag te zien is in het Openluchttheater. Tijdens de ClubVondelTalentShow van 17 mei staan Lucas Hamming, Sunday Sun, Yori Swart, PHOS en de kersverse Serious Talents Close Up op het podium.

Afgelopen jaar wist openingsact PHOS, toen nog onder haar eigen naam, al de nodige aandacht te trekken met de succesvolle single ‘Safe and Sound’. Haar nieuwe sound, te horen op het debuutalbum ‘Never Obsolete’, laat zich perfect omschrijven als ‘Dream & Bass’.

De indie-pop/rockband Close Up uit Utrecht werd vorige maand uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. De band klinkt als een frisse combinatie van Foals en Kensington, met dansbare muziek, en net zo aanstekelijk als Phoenix en Two Door Cinema Club.

Singer-songwriter Yori Swart heeft een markante gitaarstijl. Ze mengt blues, folk en pop tot een aparte fingerpicking-stijl. In 2011 won ze onder meer de Grote Prijs van Nederland. Yori’s muziek is zoals zij is: een explorer, van het leven en van nieuwe stijlen, en vooral van haar instrument.

Lucas Hamming is bekend van De Beste Singer Songwriter van Nederland en de 3FM megahit ‘Mojo Mischief’. Hij was al eerder bij Club Vondel, in het voorprogramma van Douwe Bob. Lucas sluit in de ClubVondelTalentShow een week af die begint met een nu al uitverkocht concert in Paradiso.

Het aanstekelijke Sunday Sun besluit het programma. De band scoorde afgelopen jaar een hit met het opgewekte ‘I Call You Honey’. De zomerse track staat op de debuutplaat ‘We Let Go’, waarop de sixties een verbond lijken te hebben gesloten met het heden. Ook de nieuwe single ‘Come On Down’ doet het goed op de radio en dat belooft een zonnige zondag in het Vondelpark.

De ClubVondelTalentShow start om 13.00 uur en is gratis toegankelijk. Vanaf 13 juni is er iedere zaterdagmiddag jong talent te zien bij Club Vondel. Vier edities van de club staan in het teken van Serious Talents, met optredens van onder meer LOUISV, David Benjamin, Jack & The Weatherman en The Elementary Penguins. Meer informatie en het volledige programma: www.openluchttheater.nl.

ClubVondelTalentShow i.s.m. 3FM Serious Talent

13.00 uur PHOS

13.45 uur Close Up

14.30 uur Yori Swart

15.45 uur Lucas Hamming

17.00 uur Sunday Sun

Einde persbericht