Twee uitzonderlijke openluchtconcerten in NP Hoge Veluwe

In mei zijn er in Het Nationale Park De Hoge Veluwe twee unieke concerten in de buitenlucht. Een op de binnenplaats van Jachthuis Sint Hubertus en een bij de fundamenten van het nooit voltooide 'Grote Museum'.

Op zondag 17 mei verzorgt pianist David Mannesse een klassiek pianoconcert op de binnenplaats van Jachthuis Sint Hubertus, het Gesammtkunstwerk van architect H.P. Berlage. Mannesse is vermaard om zijn improvisatietalent. Inspiratiebronnen daarbij zijn naast klassieke werken ook de natuur (vogels, zee), kunst (objecten of schilderijen) of 'gevoelsimpressies'. Mannesse begint met werken van o.a. Chopin en Rachmaninov om af te sluiten met een improvisatiestuk.

Op de (hele) vroege ochtend van maandag 25 mei is er het Pinksterochtendconcert met het NJO, het voormalige Nationaal Jeugd Orkest. Het NJO stelt jonge, zeer getalenteerde musici die zich voorbereiden op de beroepspraktijk in de gelegenheid op hoog niveau ervaring op te doen in allerlei vormen van samenspel. Bij dit Pinksterconcert zoeken de musici een samenspel met de ontwakende vogels.

Het openluchtconcert vindt twee uur voor de officiele openingstijd van het Park plaats bij de fundamenten van het nooit voltooide 'Grote Museum', ooit bedoeld voor de kunstcollectie van Helene Kroeller-Mueller. De gigantische muren zorgen voor een verrassend mooie akoestiek en een bijzondere sfeer. Het uitzicht over de weidse vlakte van het Pampelse Zand maakt het plaatje compleet.

Praktische informatie

David Mannesse op binnenplaats Jachthuis

Datum: zondag 17 mei 2015

Locatie: binnenplein van het Jachthuis

Tijdstip: 14:00 tot 15:00 uur

Kosten: Euro 10 (excl. entree Park)

Reserveren via www.hogeveluwe.nl

Pinksterochtendconcert

Datum: maandag 25 mei 2015

Tijd: van 06.00 tot 08.00 uur

Locatie: fundamenten van het Grote Museum (bewegwijzering aanwezig)

Prijs: Euro 10 (exclusief entree Park)

Entree vanaf 5.00 uur via ingang Otterlo

Reserveren via www.hogeveluwe.nl

Let op: er zijn geen stoelen aanwezig, neem zelf een stoel of kleedje mee!