Persuitnodiging: 'De toekomst van de deeleconomie’


Op zondagmiddag 17 mei verzorgt HuizenRuil.com (de Nederlandse tak van huizenruil-website HomeExchange.com) een discussie-bijeenkomst in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Onderwerp is de toekomst van de deeleconomie.

TWISK, 20150507 -- Zondagmiddag 17 mei verzorgt HuizenRuil.com (Nederlandse tak van huizenruil-website HomeExchange.com) een discussie-bijeenkomst in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De oprichter van HomeExchange.com, Ed Kushins, en de CEO van het bedrijf, Jim Pickell, zullen in Amsterdam meepraten over de toekomst van de deeleconomie en op welke manier huizenruilen daar in past. (Kushins en Pickell zijn tevens beschikbaar voor interviews). HomeExchange.com is de grootste huizenruil-website ter wereld met circa 60.000 leden. De leden regelen ieder jaar onderling, met gesloten beurzen, meer dan 130.000 ruilvakanties. Dit alles onder het simpele motto: ‘Ik verblijf in jouw huis, en jij in dat van mij’.

Huizenruilen is daarmee een mooi voorbeeld van hoe de deeleconomie financiële obstakels in onze huidige economie weg kan halen en perspectieven van mensen kan verleggen. De huizenruilers van HomeExchange.com betalen alleen een jaarlijks lidmaatschap (van 130 euro) en besparen door van huis te ruilen, in totaal honderden miljoenen euro’s per jaar op hun vakantie-uitgaven.

Andere deelnemende bedrijven aan de deeleconomie zijn echter meer omstreden. Denk aan de recente discussies over UberPOP en Airbnb. Vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties uit de deeleconomie, zoals HomeExchange.com, ShareNL, ParkFlyRent, Konnektid en Seats2Meet, gaan op deze bijeenkomst met elkaar, journalisten en met Nederlandse leden van HomeExchange.com in de zaal, in discussie over de toekomstperspectieven van de deeleconomie en over de plek hierin van huizenruilen in het bijzonder.

Programma zondag 17 mei, Beurs van Berlage, Saets2Meet, Amsterdam
15.00: Ontvangst
15.30: Inleiding over de deeleconomie door Harmen van Sprang (ShareNL)
15.50: Korte presentaties deeleconomie-bedrijven: ParkFlyRent, Konnektid, Seats2Meet
16.10: Paneldiscussie: ‘Staan we nog maar aan het begin van de deeleconomie?’
17.00: Borrel, met uitloop tot ongeveer 19.00 uur.

Nadere informatie:
www.huizenruil.com
www.HomeExchange.com

Over HomeExchange.com
HomeExchange.com werd in 1992 opgericht door Ed Kushins en is de grootste en snelst groeiende huizenruil-website ter wereld. Dit jaar zullen de 60.000+ leden meer dan 130.000 huizenruilen uitvoeren, in meer dan 150 landen. Behalve de reiskosten, hoeft een vakantie via HomeExchange.com niet meer te kosten dan thuis blijven. De website is nu beschikbaar in 15 verschillende talen, waaronder Nederlands (www.huizenruil.com).