“Bert Heerink gaat exposeren”


De muziek spettert van het doek

BORNE, 20150425 -- Van Bert Heerink kan gesteld worden dat hij in zijn carrière duidelijke overeenkomsten vertoont met een kameleon. Bekend geworden als Engelstalige leadzanger van de rockband “Vandenberg” zag het publiek hem in de jaren 90 terug als vertolker van eveneens rocknummers maar dan in het Nederlands zoals “Juli July”. Vandaar werden uitstapjes gemaakt naar de musical bij o.a.“Tommy” van het Orkest Koninklijke Luchtmacht, naar zanger bij de symfonische band “Kayak” tot vertolker van de Disneykrakers “Tarzan” en “Brother Bear” en vervolgens met collega’s Erik Mesie en Antonie Kamerling bij het Noord Nederlands Orkest in de orkestrale uitvoering van Pink Floyd.

De huidige samenwerking met Jan Akkerman wordt ook al als bijzonder geslaagd beschouwd en  nu dus de verrassende stap van de vertaling van al deze muzikale ervaringen naar het doek en het papier. Beeldend kunstenaar en vriend Ruurd Hallema en zijn vrouw Yvonne zagen in het getoonde materiaal de overtuigende reden voor een eigen expositie van Heerink in de galerie in Borne. Vanaf de feestelijke opening op 17 mei wordt het abstracte werk van Heerink voor publiek toegankelijk waarbij kunstenaar Ruurd Hallema het werk aanvult met eigen brons sculpturen.

De galerie in Borne bevindt zich aan de Ennekerdijk 8-10 en is vanaf de opening op 17 mei,ieder weekend , met uitzondering van het Pinksterweekend, van 14.00 tot 17.00 geopend.





ToBeReady