Nieuwe TV-serie bij RTV NH: Familie in Bedrijf

Nieuwe TV-serie bij RTV NH: Familie in Bedrijf

13 mei 2015

Maandag 18 mei start RTV NH de nieuwe tv-serie Familie in Bedrijf. Programmamakers Paul Tromp en Ron Flens duiken in de wereld van familiebedrijven. Meerdere generaties die werkzaam zijn of waren in het bedrijf komen aan het woord en laten hun werk zien. In deze meerdelige serie wordt wekelijks een familiebedrijf in Noord-Holland geportretteerd.

Details

In de eerste aflevering zien we Schoorsteenveegbedrijf IJmond uit Heemskerk. Oprichter Jan Thijs vertelt hoe hij als ex-Hoogovensmedewerker het bedrijf in de jaren ‘80 startte. Inmiddels is IJmond uitgegroeid tot een groot bedrijf met 35.000 klanten in heel Noord-Holland. De dochters van Jan runnen het bedrijf. Vanachter hun computers sturen Anneke en Sabrina de schoorsteenvegers op pad. De echtgenotes van Anneke en Sabrina klimmen dagelijks het dak op.(Foto 1)

Van melkveehouders tot smeden

In een wekelijkse reportage van 12 minuten krijgt de kijker een beeld van het reilen en zeilen van een bedrijf. Ook wordt de geschiedenis belicht en blijkt wat een familieband betekent voor een bedrijf. Duidelijk wordt verder dat verschillende generaties vaak heel anders tegen zaken aankijken.

Andere familiebedrijven die aanbod komen: De familie Schuijtemaker, al tien generaties melkveehouders in Grosthuizen. Alex van Klaveren uit Hoorn, die samen met zijn moeder Zeil en trouwschip de Bounty runt. En de familie Kaaijk uit Zaandam, van wie vader en moeder de administratie doen en hun zoon en kleinzoon samen in hun smederij hekken en ornamenten maken.(Foto 2)

Uitzendtijden

De serie Familie in Bedrijf is vanaf maandag 18 mei iedere week om 16:45 uur te zien. De herhalingen zijn te zien om 19:45 en 22:45 op RTV NH.

Citaten

Ik zal me altijd met het bedrijf blijven bemoeien. Mijn meiden en schoonzoons zijn goed in een heleboel dingen, maar niet in alles. En ik wel! — Oprichter Jan Thijs van Schoorsteenbedrijf IJmond Content uit Heemskerk