Stand van zaken webapplicatie energielabelvoorwoningen.nl

Vind hier de laatste stand van zaken over de webapplicatie www.energielabelvoorwoningen.nl waar woningeigenaren een definitief energielabel kunnen regelen.

Openingstijden helpdesks

* De helpdesk voor erkend deskundigen (ondernemers) is bereikbaar via 088 042 42 42, kies: optie 4, Energielabel (8.30 - 17.00 uur) of klantcontact@rvo.nl. Bezoek ook de website voor Erkend Deskundigen.

* De helpdesk Energielabel voor particulieren is dagelijks bereikbaar van 8.00 - 22.00 uur en in het weekend van 9.00 - 17.00 uur via telefoonnummer 0800-0808 en e-mail helpdesk@energielabel.nl. Bezoek ook de website voor woningeigenaren en particulieren.

Voor erkend deskundigen

19 mei: Webservice EPonline

Op dit moment kunnen nieuwe gebruikers geen gebruik maken van de EPonline webservice. Er zijn problemen met de koppeling. Zodra dit probleem is verholpen ontvangen nieuwe aanvragen een bericht.

2 april: Nazending pdf-labels

RVO.nl zal in de periode mei/juni een nalevering verzorgen van alle pdf's van energielabels die in de afgelopen periode niet, of voorzien van verkeerde informatie zijn verstrekt. Er zijn geen foutieve energielabels geregistreerd in de database bij RVO.nl. U kunt het juiste geregistreerde label

opzoeken via www.ep-online.nl

4 maart: Aanpassing definitief energielabel bij Energie-Index

Gesignaleerd is dat bij het registreren van de Energie-Index een onjuist definitief energielabel wordt verstrekt. De omzetting van de gegevens voor de berekening van de Energie-Index naar de invoer voor het definitieve label gaat in veel gevallen niet goed. Het gevolg daarvan is dat er geen

juiste energielabelklasse wordt afgegeven.

Er is een software-update van de betrokken marktpartijen vereist om dit te herstellen. De betrokken EPA-adviseurs worden daarover op de hoogte gehouden door hun softwareleverancier.

EPA-adviseurs kunnen gewoon EI's blijven registreren; de geregistreerde Energie-Index is correct. Alle verstrekte definitieve labels vanaf 1 januari zullen worden herberekend. De PDF-energielabels zullen aan de EPA-adviseur worden nagestuurd zodra zij beschikbaar zijn.

9 februari: Nieuwe richtlijn tariefstelling

RVO.nl heeft geconstateerd dat er ongewenste tariefstellingen van erkend deskundigen in de webapplicatie staan, die in strijd zijn met de overeenkomst tussen RVO.nl en de erkend deskundige.

RVO.nl heeft daarom een richtlijn opgesteld ten aanzien van de tariefstelling en het transparant communiceren daarover. Deze richtlijn vindt u onderaan deze pagina onder `Downloads'.

9 februari: U bent als erkend deskundige nog niet zichtbaar in de webapplicatie

Nog niet alle erkend deskundigen kunnen werken in de applicatie. Dit heeft verschillende oorzaken en RVO.nl werkt hard aan oplossingen. Er wordt contact met u opgenomen zodra wij u verder kunnen helpen. Gezien het grote aantal aanvragen en het complexe achterliggende proces, is de

afhandelingstijd langer dan wij hadden voorzien.

Om opgenomen te worden in de webapplicatie moet u verschillende stappen doorlopen. Check hier de verschillende stappen.

Voor woningeigenaren

Woningeigenaren kunnen voor actuele vragen en nieuws over storingen in de webapplicatie terecht op de website www.energielabel.nl.