Rijksweg Linne-Maasbracht klaar voor volgende fase(19-05-2015)


RSS

De Rijksweg N271 wordt vanaf de Veestraat in Linne tot aan de aansluiting op de N276 (ei van St. Joost) opnieuw ingericht. In de afgelopen weken is hard gewerkt aan het realiseren van de 1e fase, het aanbrengen van de rotonde Veestraat/Rijksweg en de reconstructie van de Rijksweg tot aan de
Processieweg in Linne. De werkzaamheden aan de weg worden door BAM Infra Zuidoost Wegen uitgevoerd.

Rotonde Veestraat / Rijksweg

Ter hoogte van de vroegere verkeerslichten op de kruising Veestraat / Rijksweg (N271) is in de afgelopen weken een rotonde aangelegd. Hierdoor kan de doorstroming van het verkeer op de Rijksweg (N271) en de Veestraat sneller en veiliger verlopen.

Reconstructie Rijksweg (N271)

Het gedeelte Rijksweg (N271) tussen de Veestraat en de Processieweg is gereconstrueerd; dat betekent dat de middengeleiders verwijderd zijn en de asfalt vernieuwd is. Daarnaast is een nieuw tweezijdig fietspad aangelegd voor fietsverkeer langs de Rijksweg.

Nachtafsluiting

In de avond en nacht van 22 en 23 mei brengt BAM Infra de laatste laag asfalt en de markeringen aan op de rotonde en de Rijksweg tussen de Veestraat en de Processieweg. Tijdens deze werkzaamheden is het kruispunt Veestraat / Rijksweg volledig afgesloten vanaf vrijdag 18.30 uur, in verband met
asfalteringswerkzaamheden. Verkeer vanuit Roermond naar Linne (en andersom) dient gebruik te maken van de omleiding die via de A73 is opgezet. Van de busdiensten (Veolia) kan gedurende de nachtafsluiting gewoon gebruik gemaakt worden; er komen geen haltes te vervallen. Deze nachtafsluiting
duurt tot zaterdagmorgen, 23 mei, 07.00 uur.

Luikse Markt/Pinksterweekend

In het Pinksterweekend vindt in Linne de Luikse Markt plaats. BAM Infra heeft haar werkzaamheden hierop afgestemd, zodat de bereikbaarheid van Linne vanuit en naar Roermond geen probleem zal zijn. Na het weekend (dinsdag 26 mei 2015, 06.00) worden de tijdelijke verkeerslichten echter weer in
gebruik genomen en de Rijksweg weer afgesloten om de laatste werkzaamheden uit te voeren. Vanaf zondag 31 mei 2015 kan verkeer vanuit Roermond naar Linne en Montfort gebruik maken van de nieuwe weg tot aan de Processieweg/Grote Bergerweg.

Fase 2, reconstructie

Als de rotonde aan de Veestraat / Rijksweg en de reconstructie van de Rijksweg tot aan de Processieweg is afgerond, start fase 2 van de reconstructie. In deze fase wordt op de Rijksweg tussen de Processieweg en de Stationsweg een rotonde aangelegd voor de ontsluiting van de voetbalvelden.
Verkeer vanuit Roermond naar Linne en Montfort kan dan gebruik maken van de nieuwe weg tot aan de Processieweg. Verkeer vanuit Maastricht wordt geadviseerd om Linne via de A73 te bereiken. De aanvang van fase 2 is gepland vanaf 1 juni 2015.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u aanvullende informatie dan kunt u contact opnemen met de heer M. Beks van de BAM Infra Zuidoost Wegen, telefoonnummer 06 - 2301 1920.

Informatie over de werkzaamheden kunt u ook via Facebook volgen `N271 Linne'.