Een Koninklijke onderscheiding aanvragen kan tot 15 juli 2015


Gepubliceerd op: 19 mei 2015

Op vrijdag 24 april jl. was het weer zo ver, de traditionele lintjesregen. Ook in Steenbergen werden mensen Koninklijk onderscheiden. Dit keer kregen maar liefst 6 personen de versierselen opgespeld die horen bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau. Een inwoner werd benoemd tot
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De burgemeester reikte deze onderscheidingen uit in het gemeentehuis en aansluitend was er een geanimeerde receptie voor de nieuw onderscheiden inwoners, voor de eerder gedecoreerden en voor leden van de gemeenteraad.

Misschien kent u ook wel iemand waarvan u vindt, dat hij of zij in aanmerking zou moeten komen voor een onderscheiding. Iemand die zich al lange tijd inzet in uw vereniging, of in uw buurt of dorp. U kunt de eerste aanzet geven om hem of haar in 2016 te laten delen in de lintjesregen.

Op www.lintjes.nl staat hoe dat werkt. Ook vindt u er een aanvraagformulier en achtergronden over ons Nederlandse decoratiestelsel. Heeft u geen toegang tot het internet, neemt u dan contact op met John van den Hof, de kabinetschef van de burgemeester. Hij is op werkdagen bereikbaar op het
gemeentehuis (telefonisch via 14 0167).

Houdt u er wel rekening mee dat voorstellen voor het toekennen van onderscheidingen op dinsdag 26 april volgend jaar al voor 15 juli 2015 ingediend moeten zijn bij de burgemeester.