Reorganisatie VGZ, Plaatsmakersregeling opengesteld


Reorganisatie VGZ, Plaatsmakersregeling opengesteld

Geplaatst op 19 mei 2015
[IMG]
De Unie en VGZ zijn in overleg over de reorganisatie VGZ0 De Unie is hieraan begonnen direct nadat de OR advies heeft uitgebracht. We maken vorderingen om tot een redelijke oplossing voor de medewerkers te komen.

Plaatsmakersregeling opengesteld

De eerste stap om tot een uitwerking te komen die voor de vakorganisaties acceptabel is, is gezet. Op voorstel van De Unie heeft VGZ de Plaatsmakersregeling opengezet voor de functies die in het eerste plateau van de reorganisatie zijn genoemd. Dit voorstel komt uit de ledenbijeenkomsten van
30 april en 4 mei 2015. Leden hebben ons laten weten dat ze graag gebruik willen maken van de Plaatsmakersregeling uit het sociaal plan. De Plaatsmakersregeling kan door de directie worden ingezet om gedwongen boventalligheid te voorkomen. De Plaatsmakersregeling is opengesteld tot 29 mei 2015
en de statusbepalende gesprekken worden hierdoor opgeschort tot na 29 mei. Dit was ook een wens uit de medewerkersbijeenkomsten.

Juridische bijstand

Leden van De Unie die overwegen de Plaatsmakersregeling te gebruiken, kunnen bij De Unie juridische bijstand vragen. Maak hier gebruik van zodat je goed advies krijgt of de Plaatsmakersregeling in jouw geval een goede oplossing is en dat je weet wat de financiele en juridische gevolgen zijn.

Het kan ook gebeuren dat je door VGZ wordt benaderd omdat het management van de afdeling graag wil dat je gebruik maakt van de Plaatsmakersregeling. Ga niet alleen naar dit gesprek, maar zorg ervoor dat een jurist van De Unie je bijstaat in dit gesprek. Het sociaal plan schrijft voor dat VGZ
je in deze situatie een vergoeding voor juridische bijstand van 750 euro betaalt.

De Unie heeft voorgesteld om in incidentele gevallen, waar de Vut voor mensen geen oplossing is, een aanvulling op de Vut te verstrekken. Een financieel aantrekkelijke Vut kan medewerkers ertoe doen besluiten plaats te maken en zo de gedwongen boventalligheid te beperken.

Declaratie Service

De Unie en VGZ hebben gesproken over de reorganisatie bij Declaratie Service. De Unie heeft aangegeven dat het niet redelijk is lang te wachten met duidelijkheid geven aan de medewerkers van DS. We vinden ook dat VGZ zo snel mogelijk concrete opleidingen moet aanbieden. Veel medewerkers van DS
melden dat zij wel een opleiding op HBO niveau willen volgen, zodat zij zich kunnen kwalificeren. We hebben hier nog geen concrete afspraken over gemaakt. Maar we zijn wel op de goede weg.

Hoe nu verder

De Unie vindt dat de Plaatsmakersregeling zijn werk moet doen. De functie gaat na de reorganisatie zwaarder worden. Voor medewerkers die moeite hebben met hun huidige functie kan de Plaatsmakersregeling aantrekkelijk zijn.

Op maandag 18 mei aanstaande heeft De Unie vervolg overleg met VGZ. We willen afspraken maken over wat er gebeurt als de procedure van de Plaatsmakersregeling afgerond is, en we willen bespreken hoe plateau 2 en 3 van de reorganisatie worden uitgevoerd.

Voor meer informatie neem contact op met Inge de Vries

Informatie

Sectoren: Overheid Zorg en Welzijn
Branche: Zorgverzekeraars
Geplaatst in: Actueel Nieuws