DocU: De G van Hockey


De DocU: De G van Hockey schetst een portret van twee vrolijke, levenslustige, geestelijke beperkte jongens. Robbie en Jannick werken met hun eveneens goedlachse teamgenoten van het G team van Amersfoort toe naar de wedstrijd tegen het G team van Almere. Behalve dat ze teamgenootjes zijn,
zitten zij ook bij elkaar in de klas. Zowel op het veld als in de les kenmerken de twee zich door tomeloze energie. De DocU: De G van Hockey is zaterdag 30 en zondag 31 mei te zien op RTV Utrecht.

Vrienden
Robbie en Jannick, twee vrienden, team- en klasgenoten. Zij worden in hun thuissituatie, op de training en in de klas op de voet gevolgd door de makers voor de DocU. Ook de ouders van Jannick en Robbie komen aan het woord. Zij vertellen over hun zoons en hoe zij in het leven staan. Hun
positieve instelling, maar ook de moeilijkheden waar zij in het dagelijkse leven tegenaan lopen.
Liza de Boer vertelt: "Toen wij dit project op school voorstelde was iedereen meteen enthousiast. Misschien vooral omdat wij een positieve film wilden maken en het stereotype beeld over zowel hockey als gehandicaptensport wilden doorbreken."

Uitzending
De DocU: De G van Hockey is op zaterdag 30 en zondag 31 mei te zien bij RTV Utrecht. Online is het programma terug te zien op rtvutrecht.nl/gemist.



Een film van Liza de Boer en Cedric van der Ploeg.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.