Nieuwe busconcessie Hoeksche Waard/ Goeree-Overflakkee definitief na..


19 mei 2015

Connexxion is definitief de nieuwe concessiehouder voor de busconcessie Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee. Vorige week verstreek de bezwaartermijn waarbinnen partijen bezwaar konden aantekenen tegen het gunningsbesluit van de provincie. Niemand heeft van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

De komende periode zal in het kader staan van de voorbereiding van de start van de nieuwe concessie, per 13 december aanstaande. Connexxion, Arriva (de huidige concessiehouder) en de provincie spannen zich in om tot een soepele overgang van de concessie te komen.

De nieuwe concessie is aan Connexxion verleend voor een periode van acht jaar, met een verlengingsoptie van nog eens twee jaar. Nieuw in de concessie is onder andere de lancering van R-net op de corridor Dirksland-Middelharnis/Sommelsdijk-Oude Tonge-Rotterdam Zuidplein, gratis Wifi op alle
bussen en de inzet van een aantal zero-emissiebussen die op waterstof rijden. Met inbegrip van de verlengingsoptie is de totale waarde van de nieuwe concessie circa EUR 200 miljoen.

(bron: persbericht Provincie Zuid-Holland)