Akkoord bereikt voor Sociaal Plan Zorg en Zekerheid 2015


Akkoord bereikt voor Sociaal Plan Zorg en Zekerheid 2015

Geplaatst op 19 mei 2015
[IMG]
Na korte onderhandelingen heeft De Unie overeenstemming bereikt met Zorg en Zekerheid over een nieuw sociaal plan. We hebben het laatste sociaal plan gekopieerd, met slechts een beperkt aantal wijzigingen. De wijzigingen leg ik hieronder uit. Omdat het om zeer beperkte wijzigingen gaat, ga ik
ervan uit dat de leden van De Unie zullen instemmen met het sociaal plan.

Reorganisatie

De invoering van de Wet Langdurige Zorg maakt deze reorganisatie noodzakelijk. Ook bij andere zorgverzekeraars heeft De Unie sociale plannen moeten afsluiten om de gedwongen ontslagen als gevolg van de Wet Langdurige Zorg te begeleiden.

De reorganisatie bestaat uit twee delen. Het eerste deel is aangekondigd. De werkgever verwacht dat een aantal indirecte functies kunnen gaan vervallen. Dit zal het tweede deel van de reorganisatie zijn.

Verandering in het sociaal plan

* De boventallige medewerker mag zelf een outplacementbureau uitkiezen. In het sociaal plan is vastgelegd tot welk bedrag de outplacement maximaal wordt vergoed en tot welk bedrag je studiekosten kunt declareren. Leden van De Unie en die behoren tot de groep die boventallig wordt, dan kan De
Unie hen adviseren wat goede outplacementbureaus zijn. De Unie geeft ook loopbaanadvies.
* Het is bij deze reorganisatie mogelijk dat medewerkers die boventallig zijn herplaatst kunnen worden in een nieuwe of andere functies waar vacatures zijn. Herplaatsten gebeurt alleen als het om een geschikte functie gaat. Dan ontstaat de vraag wie daarvoor in aanmerking komt. We hebben
afgesproken dat de keuze wordt bepaald door omgekeerd af te spiegelen. Onder het vorige sociaal plan kon de werkgever van de medewerkers vragen om te solliciteren. Deze wijziging is op verzoek van de OR doorgevoerd.
* Onder de nieuwe ontslagregels zijn de rechten van de medewerkers met een contract voor bepaalde tijd sterker geworden. Het sociaal plan is hierop aangepast.

Stemming

De Unieleden hebben per e-mail bericht gehad om hun stem kenbaar te maken.

Informatie:

Mocht je vragen hebben over de onderhandelingen of je mening willen geven neem dan contact op per mail via inge.de.vries@unie.nl of bel (0345) 851 091.

Informatie

Sectoren: Overheid Zorg en Welzijn
Branche: Zorgverzekeraars
Geplaatst in: Actueel Nieuws