Hennepruimteam in actie


Hennepruimteam in actie

Laatste update:
19-05-2015 | 15:30

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Nieuw-Vossemeer/ Steenbergen/Sint-Maartensdijk - Op dinsdag 19 mei 2015 heeft de politie op verschillende plekken hennepruimingen gedaan.

In een woning aan de Noorddonk in Steenbergen is een hennepkwekerij met 431 hennepplanten aangetroffen.In de woning is een vrouw aangehouden, ze is ingesloten voor verder onderzoek. De elektriciteit werd illegaal afgetakt.

Nieuw-Vossemeer

In een woning aan de Simon Luymesstraat in Nieuw-Vossemeer werd op de zolder een in gebruik zijnde hennepdrogerij aangetroffen. Daar lag een grote hoeveelheid gedroogde en te drogen gelegde geknipte henneptoppen. Er is ruim 27 kilogram hennep in beslag genomen. Ook hier bleek dat er sprake was
van diefstal elektriciteit en werd ook hier de woning afgesloten van het energienetwerk. In de woning werd op dat moment niemand aangetroffen. De bewoonster meldde zich ter plaatse en is inmiddels verhoord.

Sint-Maartensdijk

In een pand gelegen aan de Haven in Sint-Maartensdijk werd een deels ontmantelde hennepkwekerij met pas geoogste hennepplanten geruimd. Uit onderzoek bleek dat er in de hennepkwekerij al eerder een hennepoogst van 477 planten was gedaan. In de woning werd niemand aangetroffen. Uit nader
onderzoek bleek dat de elektriciteit illegaal was afgetakt en er dus sprake was geweest van diefstal van elektriciteit. De kwekerij met de groeibenodigdheden en kweekmaterialen werd in beslag genomen.

Aangehouden en verhoord

De verantwoordelijken en/of eigenaren van panden waar niemand werd aangetroffen zullen later worden aangehouden en verhoord worden. Tegen de aangehouden en de later te horen verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich op een later tijdstip bij de rechter mogen verantwoorden.

Hennepteam

Dankzij de inzet van het hennepteam werd een verwachte hennepopbrengst met een minimale straatwaarde van 235225 euro in beslag genomen. De in beslag genomen verdovende middelen en de bijbehorende kweekmaterialen ter waarde van enkele tienduizenden euro's zijn in middels vernietigd.