Polderborrel - stand van zaken Polder Albrandswaard


Polderborrel - stand van zaken Polder Albrandswaard

Op dinsdag 12 mei 2015 vond een Polderborrel plaats bij Abel in de Johannapolder. Het verslag van de avond kunt u hier lezen.

Presentatie

Nadat wethouder Marco Goedknegt alle aanwezigen had verwelkomd, heeft Joline Santen als projectleider een presentatie gegeven over de stand van zaken van het ontwerpbestemmingsplan Polder Albrandswaard. De wijzigingen ten opzichte van het vorige ontwerpbestemmingsplan, dat de gemeente heeft
ingetrokken, zijn toegelicht. Daarnaast is aangegeven dat de raad naar verwachting op 14 september 2015 het bestemmingsplan Polder Albrandswaard zal behandelen. De presentatie kunt u hier bekijken.

Infographic

Om het proces dat voor de polder doorlopen is inzichtelijk te maken, is een zogenaamde infographic opgesteld. In deze infographic is aangegeven dat we een gezamenlijke start hebben gemaakt met polderborrels, waarbij de waarde van de polder door alle aanwezigen is aangegeven en onderschreven.
Op basis van deze uitkomsten is met de werkgroep (voorheen klankbordgroep) een Landschapsontwikkelingsplan (LOP) opgesteld. Hierin zijn de waarden van de polder beschreven inclusief een aantal projecten om ervoor te zorgen dat de polder weer de polder is. Naast het LOP is een
Beeldkwaliteitplan (BKP) opgesteld, waarin is aangegeven aan welke randvoorwaarden de te ontwikkelen woningen in de polder moeten voldoen.

Gebiedsfonds

Om alle projecten te kunnen financieren, zal de raad bij vaststelling van het bestemmingsplan een Gebiedsfonds instellen. Dit Gebiedsfonds bestaat uit een aantal middelen, zoals crowdfunding, vrijwilligerswerk, vrijwillige bijdragen en subsidies en uit een gemeentelijk deel. Dit gemeentelijk
deel is ingericht om de afdracht van EUR 75.000,- die elke woning in het gemeentelijk gebiedsfonds moet doen, ook juridisch mogelijk te maken. De laatste stap in de cirkel is het uitvoeren van de projecten, waar we met zijn allen voor staan.

* Infographic Polder Albrandswaard.pdfpdf(202,52 KB)
* 20150512 Presentatie Polderborrel.pdfpdf(758,22 KB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader