Moeizame avondspits door hagel en ongelukken


19 mei 2015, 17:47

De avondspits verloopt vanavond bijzonder moeizaam. Door verschillende ongelukken en diverse hagelbuien staan er lange files. De teller is opgelopen tot meer dan 300 kilometer file.

Door ongelukken staan op diverse plaatsen lange files. Rondom knooppunt Hooipolder staan lange files op de A27 en de A59. Er stond op de A27 bij Geertruidenberg namelijk een auto in brand, wat tot files leidt van meer dan 10 kilometer. In het noorden is er veel vertraging op de A7 ten westen
van Groningen. Daar staan bij Leek in beide richtingen files van 10 kilometer door een ongeluk. De weg was daar zelfs enige tijd dicht. Verder valt de A9 op: door een ongeluk staat richting Alkmaar bijna 15 kilometer file bij Haarlem.

Files door felle hagelbuien

In een brede strook van Zeeland via Utrecht naar Zwolle heeft het verkeer soms last van felle hagelbuien. De A27 bij Bilthoven kleurde zelfs korte tijd helemaal wit . Daardoor liep het verkeer in beide richtingen vast over meer dan 5 kilometer. De komende uren blijft er kans op hagelbuien met
onweer. Het KNMI heeft hiervoor code geel afgegeven. Morgen is er kans op een herhaling van zetten met opnieuw felle hagelbuien en onweer, vooral in het binnenland.

Foto: Frits Sissing

Foto: (c) VID