Schellingwouderbrug drie nachten dicht

08-05-2015 | Rijkswaterstaat West-Nederland Noord | persbericht

De Schellingwouderbrug (Zuiderzeeweg) over het Buiten-IJ in Amsterdam is van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 mei drie nachten afgesloten voor al het verkeer. Rijkswaterstaat voert dan afrondende werkzaamheden uit aan de vernieuwde brug. Weggebruikers krijgen te maken met omleidingen.

Omleidingen

De werkzaamheden beginnen steeds om 21.00 uur `s avonds en duren tot 05.00 uur de volgende ochtend. Rijkswaterstaat voert schoonmaak- en verfwerkzaamheden uit aan het beweegbare deel van de brug. Daarvoor is het nodig dat de brug open staat.

Laatste werkzaamheden

Van maandag 25 tot en met woensdag 27 mei rondt Rijkswaterstaat de verfwerkzaamheden aan de Schellingwouderbrug gelegen in de Zuiderzeeweg af. Omdat dit vanaf het fietspad gebeurt, rijden fietser tijdelijk over het fietspad aan de andere kant. Het autoverkeer heeft geen last van deze werkzaamheden.

Schellingwouderbrug klaar

De Schellingwouderbrug is de laatste jaren flink onder handen genomen. Zo heeft Rijkwaterstaat de vaste boogbrug helemaal vervangen en zijn de trappen vernieuwd. Ook zijn de betonnen opritten van vasteland naar brug gerenoveerd. Het fiets- en voetpad is verbreed en de rijstroken duidelijker gescheiden. Na de werkzaamheden eind mei is de vernieuwde Schellingwouderbrug helemaal klaar.

Acht bruggen

De vervanging van de Schellingwouderbrug is onderdeel van het project KARGO (Kunstwerken Amsterdam-Rijnkanaal Groot Onderhoud). Binnen dit project renoveert Rijkswaterstaat acht stalen boogbruggen. Kijk op de projectpagina KARGO voor meer informatie.