Erik Ziengs reikt drentse jong-ondernemersprijs uit

Door Statenfractie op 18 mei 2015

Op dinsdag 19 mei a.s. reikt VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs de eerste Young Business Award uit. Dat gebeurt na afloop van een finale die wordt gehouden in het JenS-voetbalstadion van FC Emmen. De YBA is een initiatief van de gelijknamige Stichting. Die heeft als doel het ondernemersklimaat voor startende ondernemers in Drenthe te verbeteren.

De 3 initiatiefnemers - Roy Rocks, Stef Brandsema en Niels Palmers - zijn een jaar geleden met dit initiatief gestart. Zij zijn oud-studenten aan de Stenden Hogeschool en zelf jonge ondernemers. Zij vinden dat Drenthe alles in huis heeft om toonaangevend te zijn op het gebied van start-ups. Vanuit de Stichting Young Business Award willen zij een vruchtbare voeringsbodem voor de start-ups creeren. Met als doel starters door te laten groeien naar de potentiele werkgevers van morgen.

De uiteindelijke winnaar van de Young Business Award krijgt naast de onderscheiding ook volop publiciteit en een uitgebreid prijzenpakket. Bestaande uit een cheque van EUR 5.000,- en een aantal advies-uren, te besteden bij een van de aangesloten partners. Want YBA werkt nauw samen met partners zoals de Gemeente Emmen, FC Emmen, Kamer van Koophandel en bedrijven zoals de NAM, Adbeco Accountants, Get ID Internet & Marketing, Rabobank, SunOil en Go2Payroll.