Gratis advies per email voor ouders via opvoedspreekuren.nl

Veel ouders hebben vragen of zijn onzeker over de opvoeding van hun kind. Ouders kunnen nu via opvoedspreekuren.nl hun opvoedvraag per email stellen en krijgen vervolgens gratis professioneel opvoedadvies. Drie opvoedadviseurs in de buurt geven vervolgens antwoord op de vragen. Voor meer informatie kan er online een afspraak worden gemaakt met een opvoedadviseur via opvoedspreekuren.nl.

Het aanbod van opvoedondersteuning is complex en versnipperd. Op veel verschillende websites wordt opvoedondersteuning aangeboden door zelfstandigen, welzijnsorganisaties en CJG's. Opvoedspreekuren.nl brengt het aanbod aan opvoedondersteuning bij elkaar en geeft ouders de mogelijkheid direct een afspraak te maken. De website is een jaar geleden in maart 2014 gelanceerd. Inmiddels zijn 36 opvoedadviseurs verspreid over heel Nederland aangesloten bij opvoedspreekuren.nl en het aanbod groeit gestaag.

Dus bent u ouder en komt u er even niet uit met de opvoeding van uw kind? Heeft u vragen of zoekt u hulp bij opvoeden? Stel dan uw vraag via www.opvoedspreekuren.nl.

Achtergrondinformatie

Uit onderzoek blijkt dat negentig procent van de aanstaande ouders behoefte heeft aan opvoedondersteuning: vier op de tien weten niet waar ze terecht kunnen (*). Vijftien procent van de ouders met kinderen van 0-12 jaar met een ondersteuningsbehoefte wil deze ondersteuning graag krijgen van een professional (**).

(*) bron: http://www.ggdbzo.nl/overons/GGD%20panel/Resultaten/Paginas/Panelonderzoek-Transitie-jeugdzorg-en-opvoedondersteuning.aspx

(**) bron: http://www.nji.nl/nl/Steun-voor-aanstaande-ouders-bij-ouderschap-en-opvoeding.pdf